Bakar 30. studeni 2019.

Andrejna, obljetnica škole na Praputnjaku i Bakru na dar

Andrejna, obljetnica škole na Praputnjaku i Bakru na dar
Bakrani danas slave Andrejnu, a na Praputnjaku se obilježavaj 155. obljetnica škole. Nedjelja donosi brojna događanja, a istaknuti svakako treba početak “Božića u Bakru” te proslavu 10. obljetnice TZG Bakra uz program “Bakru na dar”.

VMO Bakar je za danas, 30. studenoga, pripremilo prigodan program proslave Andrejne, blagdana sv. Andrije. 


U 18 sati na rasporedu je svečana koncelebrirana sveta misa u crkvi sv. Andrije ap. Sat vremena kasnije bit će otvorena izložba “Liturgijsko ruho”, uz nastup recitatorske grupe DND Bakar, u kripti crkve, a u 19:30 u Kaštelu će biti prikazana projekcija fotografija Miljenka Šegulje “Od Andrejne do Andrejne”. U 20 sati završava natjecanje bakarskih udruga u pripremanju kotlića, nakon čega slijedi degustacija u Kaštelu.


Svečano će danas biti na Praputnjaku, gdje se slavi 155. obljetnica Područne škole. Udruga Težakinje i težaki z Praputnjaka, Udruga Praputnjak- kulturni krajolik, Mjesni odbor Praputnjak i Osnovna Škola Hreljin pripremili su zanimljiv program. 

Školu se može razgledati od 16, a prigodan program počinje u 18 sati u Domu kulture Praputnjak. Proslava je dio programa susjedstva Praputnjak, jednog od 27 susjedstava Rijeke 2020 EPK.


Bakrani će sutra, 01. prosinca, tradicionalno na Masarykovoj obali dočekati konvoj brodova, povodom obilježavanja blagdana Sv. Nikole. Svi zainteresirani moći će se u 9 i 30 ukrcati na Vilu Velebita te besplatno krenuti put Kraljevice, gdje će biti služena sveta misa. 

Otvorenje izložbe “Bakarski sveci”, autora Miljenka Šegulje i Dmitrija Čegodajeva, na rasporedu je istoga dana u 17 sati, u crkvi sv. Margarete.


Uz početak "Božića u Bakru" tu je i proslava 10. obljetnice TZG Bakra uz program “Bakru na dar”, koji počinje u 18 sati, u Domu kulture “Matija Mažić”. Sudjeluju: KUU “Sklad”, KUD “Sloga”, Klapa “Reful”, Klapa “Škrljevo”, Dječji vrtić “Fijolica” i “Bambi”, Društvo “Naša djeca”, Gradska straža Bakar 1848., “Bakarska gospoda i kapetani”, “Težakinje i težaki z Praputnjaka”, “Bakarska žena”, “Mažoretkinje Grada Bakra” te gosti Katja Budimčić Sabljar, Martin Marić i Mateo Žmak.