Bakar 27. lipanj 2018.

“Bakar i serenade” petak na Žalu ribara

“Bakar i serenade” petak na Žalu ribara
Popularni BIS Fest održat će se ovog petka, 29. lipnja, na bakarskom Žalu ribara, gdje će se publici predstaviti: Eni Jurišić, Katja Budimčić Sabljar, Antonio Krištofić, Mauro Staraj, Mateo Resman, Helena Brajković, Karin Kuljanić, Lucija Rajnovići i Lucija Stipanović.

“Festival "Bakar i serenade osmišljen je i organiziran prvi puta 2013. godine. Ideja samog festivala je prezentacija domaćih izvođača u interpretacijama koje im nisu svojstvene. Svaki izvođač izvodi dvije pjesme, jednu po svom odabiru a druge prema odabiru organizatora. Ove godine, druga izvedba izvođača bit će pjesme dobitnika ovogodišnjeg Porina za životno djelo Olivera Dragojevića. Izvedbe izvođača ocjenjuje publika, sredstvom za stvaranje buke koju posjetitelji mogu dobiti na ulazu Žala ribara. Jačina buke mjeri se posebnim uređajem i prikazuje na displayu. Najbolje ocijenjena izvedba bit će ona koja je stvorila najvišu razinu buke. Za voditeljski dio zadužen je Mario Lipovšek Battifiaca, koji na humorističan način popunjava dijelove revijalnog dijela i pauza”, naglasila je Maja Šepac Rožić, pročelnica Ureda Grada Bakra.

Festival “Bakar i serenade” osmišljen je i organiziran prvi puta 2013. godine. Ideja samog festivala je prezentacija domaćih izvođača u interpretacijama koje im nisu svojstvene. Svaki izvođač izvodi dvije pjesme, jednu po svom odabiru, a druge prema odabiru organizatora. Ove godine, druga izvedba izvođača bit će pjesme dobitnika ovogodišnjeg Porina za životno djelo Olivera Dragojevića.

Izvedbe izvođača ocjenjuje publika, sredstvom za stvaranje buke koju će posjetitelji dobiti na ulazu Žala ribara. Jačina buke mjeri se posebnim uređajem i prikazuje na displayu. Najbolje ocijenjena izvedba bit će ona koja je stvorila najvišu razinu buke. Na ovogodišnjem BIS-u nastupaju: Eni Jurišić, Katja Budimčić Sabljar, Antonio Krištofić, Mauro Staraj, Mateo Resman,Helena Brajković, Karin Kuljanić, Lucija Rajnovići ovogodišnja pobjednica RTL-ovog showa Zvjezdice Lucija Stipanović.

BIS Fest organiziraju Grad Bakar i TZ Grada Bakra. Za voditeljski dio zadužen je Mario Lipovšek Battifiaca koji na humorističan način popunjava dijelove revijalnog dijela i pauza. Cijena ulaznice je 20 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u uredu Turističke zajednice, Copy shop-u Heljin i 2 sata prije početka na ulazu na Žal ribara. U slučaju lošeg vremena BIS Fest će se održati u Domu kulture "Matija Mažić".

Komentari