Bakar 18. studeni 2020.

Bakar niti ove godine nije zaboravio na Vukovar

Bakar niti ove godine nije zaboravio na Vukovar
Bakrani polaganjem svijeća diljem grada dostojanstveno obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Zbog aktualne je pandemije ove godine u Bakru izostao tradicionalni mimohod simboličnog naziva- “I u mom gradu Vukovar svijetli”. No, Bakrani nisu zaboravili na žrtvu grada heroja, grada koji je simbol stradanja i patnje, ali i junačke obrane, grada koji je simbol Hrvatske. 


U crkvi Majke Božje od Porta misu zadušnicu je, u popodnevnim satima, predvodio bakarski župnik vlč Nikica Jurić, nakon čega su u dvorištu crkve vjernici zapalili svijeće i tako obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.


Zbog zabrane okupljanja dio Bakrana svijeće je zapalio na zidu kod Jaza, a dio je, predvođen predstavnicima Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata grada Bakra, isto učinio na spomeniku palim hrvatskim braniteljima. 


Već ranije svijeće su zapalili predstavnici Grada Bakra, na čelu s bakarskim gradonačelnikom Tomislavom Klarićem i učenici Pomorske škole Bakar, a Vukovaru su počast odali i bakarski osnovnoškolci. 

Komentari