Bakar 23. studeni 2019.

Bakarski mališani danas će uživati u Danu igara

Bakarski mališani danas će uživati u Danu igara
Tradicionalna akcija “Dan igara”, što se održava u organizaciji Društva Naša djeca Bakar, u Domu kulture Matija Maić će se održati danas, 23. studenog, s početkom u 15 sati. 

Dan igara je tradicionalna i jedna od najpopularnijih akcija koju provode Društva Naša djeca diljem Hrvatske. Dan igara se obilježava od 1994. godine te ga i Društvo “Naša djeca” Bakar tradicionalno obilježava. Datum obilježavanja je 22. rujan, ali taj datum se prilagođava djeci tijekom cijele godine. 

Cilj akcije je da se osmišljenim zajedničkim igrama poveća radost djece i obogate trenutci slobodnog vremena djeteta.

Dan Igara se mogu održati na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, tome se prilagođavaju i igre. DND Bakar za tu prigodu osmišljava nove igre ali se rado sjete i uče djecu već davno zaboravljenih igara kao što su potezanje i preskakanje konopa, lastik, špekule…

Prošlogodišnji  Dan igara po prvi puta je obilježen u zatvorenom prostoru te su za tu prigodu teta iz Društva izradile veliki “Čovječe ne ljuti se” gdje su djeca sama predstavljala figure.

Kako ne bi ovisili o vremenskoj prognozi i ovogodišnji Dan igara DND Bakar će danas, 23. studenog, održati u Domu Matija Mažić u Bakru s početkom u 15 sati.

Komentari