Bakar 28. ožujak 2023. T.U.Šćiran

Bakarski odlikaši posjetili vršnjake u Madridu

Bakarski odlikaši posjetili vršnjake u Madridu
Puni dojmova i s puno lijepih sjećanja učenici i djelatnici Osnovne škole Bakar vratili su se iz Španjolske gdje su proveli sedam predivnih dana u sklopu Erasmus+ akreditacije

Odlični učenici osmih razrednih odjela OŠ Bakar Ema Bertone, Lara Lazanja, Vita Trošić, Filip Kesić, Filip Vukasović i Jakša Vušković sudjelovali su, u sklopu Erasmus+ akreditacije, u grupnoj mobilnosti učenika u Colegio Fuhem Montserrat školu u Madridu. 


Pratili su rad španjolskih vršnjaka iz predmeta Engleski jezik, informatika, Tehnička kultura te Tjelesna i zdravstvena kultura. U “job shadowingu” iz predmeta Informatika sudjelovale su učiteljice Adriana Mihalić Šebelja i Beata Marinov, dok su učiteljica Gordana Kovačević i ravnatelj Tomislav Uzelac-Šćiran bili pratnja učenicima. 


Tijekom bogatog sedmodnevnog programa imali su priliku posjetiti kulturne znamenitosti španjolske prijestolnice poput Kraljevske palače, muzeja Prado, muzeja Kraljice Sofije, Retiro parka, stadiona Real Madrida Santiago Bernabeu i stadiona Atletico Madrida Wanda Metropolitano. 


Jedan cijeli dan proveli su u razgledavanju gradova Toledo i Segovia, a posjetili su i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Madridu kojom prilikom su bili u mogućnosti postavljati pitanja veleposlanici gđi Nives Malenici. Ovim projektom OŠ Bakar nastavlja s realizacijom svojim strateških ciljeva- izgradnja europske dimenzije škole i osnaživanje te inoviranje novih aktualnih pedagoških kompetencija i metoda poučavanja svojih učitelja.