Bakar 6. travanj 2023. Alma Hess

Bakarski osnovnoškolci darivali Dom za starije na Oštru

Bakarski osnovnoškolci darivali Dom za starije na Oštru
Osim uskrsnih čestitki učenici su starijim osobama darovali prigodne ukrase, čokoladna jaja i bakarske baškote

U predblagdansko vrijeme učenici od 1. do 4. razreda OŠ Bakar uljepšali su i obogatili jedan dan u životu korisnika Obiteljskog doma za starije osobe Oštro. Uz podršku ravnatelja Škole Tomislava Uzelca-Šćirana i učiteljica izradili su prigodne čestitke, koje su dostavili štićenicima i djelatnicima Doma. Uz riječi ohrabrenja, podrške i utjehe učenici su svojim čestitkama razveselili starije osobe. 


Do susreta je došlo zahvaljujući školskom projektu “Srce i cvijet za bolji svijet”, koji se provodi od početka školske godine. Projekt su osmislile učiteljice Alma Hess i Vesna Batistić, a provodi se različitim plemenitim akcijama koje uključuju humanitarni rad i širenje dobrih djela. Osim uskrsnih čestitki učenici su starijim osobama darovali prigodne ukrase, čokoladna jaja i bakarske baškote. Ljubazno osoblje s veseljem je primilo slatke učeničke pakete i čestitke, a ravnatelj Doma Željko Šerezlija zahvalio se učiteljicama i istaknuo je ljepotu ovakvih akcija. Naglasio je da svaki posjet, svaki znak pažnje i simboličan dar starijim osobama znači puno. 


“Međugeneracijska suradnja jedna je od ideja koje društvo nastoji promicati kao važno civilizacijsko postignuće. Iskustvo starijih neiskorišten je životni potencijal koji se itekako može utkati u život mladih te ga učiniti sadržajnijim. Stoga nam je drago da su naši učenici unijeli radost i osvježenje u jedan dan u životu stanarima Doma i da su im poklanjajući ljubav i pažnju uljepšali uskrsne blagdane”, ističu iz OŠ Bakar.