Bakar 17. studeni 2020.

Bakarski osnovnoškolci odali počast Vukovaru i Škabrnji

Bakarski osnovnoškolci odali počast Vukovaru i Škabrnji
Učenici i djelatnici OŠ Bakar prigosno su obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje uz prigodno paljenje svijeća

U prostoru škole učenici su prigodno uredili kutak koji su posvetili sjećanju na Vukovar. S pijetetom su se prisjetili dana kada je pao grad heroj. Uz paljenje svijeća, učenici, djelatnici škole i predstavnici Grada Bakra, odali su počast onima koji su sudjelovali u obrani: palim borcima, herojima, žrtvama agresorske politike istrebljenja i poniženja jednoga naroda. 


S početkom prvog sata ravnatelj škole Tomislav Uzelac- Šćiran okupljenima se obratio s nekoliko prigodnih riječi, nakon čega su zapaljene svijeće. Uslijedilo je predavanje učenicima koje je pripremio profesor povijesti Ivica Terihaj. Učenici od 1. do 4. razreda su, uz prisustvo ravnatelja i predstavnika Turističke zajednice Grada Bakra, napravili zajedničku milenijsku fotografiju.


“Bitka za Vukovar bila je najveća i najkrvavija u Domovinskom ratu, stoga zauzima posebno mjesto u našim srcima”, poručuju iz Osnovne škole Bakar.

Foto: M. Šegulja

Komentari