Bakar 9. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Bakarski osnovnoškolci ugostili vršnjake iz Austrije i Srbije

Bakarski osnovnoškolci ugostili vršnjake iz Austrije i Srbije
U sklopu Erasmus projekta “Povratak korijenima” u Bakar su danas stigli osnovnoškolci iz Austrije i Srbije, a sutra će im se pridružiti i vršnjaci iz Italije. 

Osnovna škola Bakar povezala se s Neue Musikmittelschule Großpetersdorf mit kroatischem Schwerpunkt iz Velikog Petrštofa u Austriji, s Osnovnom školom Ivana Milutinovića iz Subotice u Srbiji i sa školom Scuola Elementare Nicola Neri. 


U sklopu Erasmus+ KA 229 projekta simboličnog nazva- “Povratak korijenima” bakarski osnovnoškolci danas su ugostili vršnjake iz Austrije i Srbije, a sutra će im se pridružiti i mladi Talijani. Iz svake zemlje u Bakar je stiglo deset učenika u pratnji troje učitelja, koji će ovdje biti do petka, a čeka ih bogat program prepun zanimljivih radionica i događanja. 


Mladi su Bakrani za goste pripremili malu priredbu, u sklopu koje su ih pozdravili i ravnatelj bakarske osnovne škole Tomislav Uzelac Šćiran te koordinatorica projekta Ksenija Litović, poželjevši im da se u Bakru dobro zabave, ali i da nešto nauče. 


Spomenuti svakako treba kako je Osnovna škola Bakar, koja je u spomenutom projektu okupila moliške Hrvate, gradišćanske Hrvate i Bunjevce, jedina odgojno- obrazovna ustanova s područja naše županije koja je koordinator Erasmus+ KA 229 projekta.