Bakar 30. travanj 2021.

Bakarski učenici za Dan škole snimili promo spot i himnu

Bakarski učenici za Dan škole snimili promo spot i himnu
Povodom obilježavanja Dana škole bakarski osnovnoškolci snimili promotivni spot i himnu- “Mi smo mali Bakrani”.

Zbog svoje duge prošlosti Osnovna škola Bakar se danas može s ponosom predstaviti i istaknuti svoju jedinstvenost zbog njegovanja i čuvanja bogate povijesti. Tome su zasigurno pridonijeli školska zgrada u secesijskom stilu, barokni grb grada na pročelju škole, povelja Marije Terezije- dar Grada Bakra te niz drugih povijesnih uspjeha škole. 
           
Budući da je Bakar veći dio svoje povijesti bio pod utjecajem obitelji Frankopana Osnovna škola Bakar svoj dan obilježava simbolično 30. travnja- na dan pogibije Frana Krsta Frankopana i Petra Zrinskog u Bečkom Novom Mjestu 1671. godine. 

Ove godine, u kojoj smo zahvaćeni Covid- 19 virusom, Škola prema odluci osnivača Primorsko- goranske županije djeluje vrlo uspješno, ali na nešto drugačiji način. Bez obzira na provođenje nastave prema modelu C, učenici i djelatnici ne zaboravljaju na obilježavanja prigodnih datuma. Stoga Dan škole obilježavaju nizom aktivnosti koje su zajednički osmislili učitelji i učenici. Cilj je održavati kulturu znanja i osvještavati mlade naraštaje o važnim dijelovima naše prošlosti. 
 
Povodom obilježavanja Dana škole snimljen je zanimljiv video uradak i glazbeni spot. Osnovna škola Bakar po prvi put je dobila i svoju jedinstvenu himnu koja nosi naziv “Mi smo mali Bakrani”. 

Tekst i glazbu za školsku himnu napisala je učiteljica Alma Hess, a pjesma je snimljena u glazbenom studiju. Ideja i realizacija cijelog uratka osmišljena je u suradnji učenika šestih razreda, s obzirom na to da je tema Frankopani i Zrinski namijenjena njihovom uzrastu. 

Bakarskim ulicama u video spotu proveli su nas učenici Jakša Vušković, Ivan Zdjelar, Lara Lazanja i Sara Paula Lazarević. U njihovoj pratnji bile su učiteljice Anja Kučan- Buterin, Marijeta Tićak, Alma Hess i Katarina Isailović te učitelj Ivica Terihaj. Za video produkciju spota zaslužan je fotograf i snimatelj Miljenko Šegulja te interpretacijski vodič Bore Štrbac. U video spotu učenici su predstavili kulturne znamenitosti: Frankopanski kaštel, Rimsku kuću, crkvu sv. Andreja, Tursku kuću, a svoj obilazak završili su ispred zgrade Osnovne škole Bakar. 

“Ponosni smo što će se ove jubilarne 350. godine od smrti već spomenutih članova velikaških obitelji, Osnovna škola Bakar moći pohvaliti video spotom i himnom što za obilježavanje ovog velikog jubileja i Dana škole zasigurno predstavlja veliki događaj”, istaknuo je ravnatelj Škole Tomislav Uzelac-Šćiran.

Komentari