Bakar 13. travanj 2019.

Bakarski volonteri čistili za neodgovornim pojedincima

Bakarski volonteri čistili za neodgovornim pojedincima
Zbog besramnog su odlaganja glomaznog otpada bakarski volonteri, sudionici ovogodišnje “Zelene čistke”, ponovno imali pune ruke posla s divljim deponijima. Najkritičnije lokacije bile su Učivac na Škrljevu i dio Industrijske zone na Kukuljanovu.

Sudionici bakarske “Zelene čistke” današnji su ručak, u Domu kulture na Kukuljanovu, pošteno zaradili. Stotinjak volontera jutro je provelo vrijedno čisteći svoj kraj. Akciji su se odazvali i djelatnici Grada Bakra i Industrijske zone, lovci, vatrogasci, vrtićarci i članovi različitih udruga i mjesnih odbora.

Sitan otpad prikupljao se uz glavne prometnice u Industrijskoj zoni, a čistilo se i uz Potok te na Praputnjaku. Najkritičnije lokacije bile su Učivac na Škrljevu i dolac iza Jadran Impexa u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu, gdje su neodgovorni pojedinci besramno bacili velike količine glomaznog otpada. 

Sudjelovanjem u “Zelenoj čistki”, najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša, Bakrani su se i ove godine uključili u hvalevrijednu europsku akciju “Let's Clean Up Europe”.