Bakar 25. veljača 2021.

Bakarskim umirovljenicima Grad će podijeliti uskrsnice

Bakarskim umirovljenicima Grad će podijeliti uskrsnice
Nakon što je  gotovo 1.000 umirovljenika primilo svoje božićnice, Grad Bakar obradovat će ih i uskrsnicama povodom nadolazećeg blagdana

Za isplatu prigodnog dara- uskrsnica osigurano je 300.000,00 kuna u gradskom proračunu. To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za građane Grada Bakra. Uskrsnice će iznositi 300,00 kuna.

“Obavještavamo umirovljenike s prebivalištem na području grada Bakra koji imaju mirovinska primanja do 3.000,00 kuna neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj) i koji su ostvarili pravo na isplatu božićnice u prosincu prošle godine, kako će za isplatu uskrsnica morati dostaviti Ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika i dokaz o visini mirovine”, poručuju iz Grada Bakra. 

Pravo na isplatu uskrsnice imaju i osobe starije od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na mirovinu. Za ostvarivanje prava za isplatu uskrsnice dužni su dostaviti Potvrdu da nisu korisnici prava iz mirovinskog osiguranja, ne stariju od 30 dana. koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Zahtjevi s pratećom dokumentacijom podnose se Gradu Bakru od 24. veljače do 31. ožujka 2021. godine, nakon čega daljnje prijave neće biti moguće. Isplata će biti realizirana po obradi zahtjeva, tijekom ožujka 2021. godine na tekuće račune umirovljenika.

Pravo na dodjelu uskrsnice nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Više informacija te obrazac i zahtjev za isplatu pronaći možete na mrežnim stranicama Grada Bakra, a u tiskanom obliku preuzeti se može i u prizemlju Gradske uprave.