Bakar 7. travanj 2019.

Bakrani čišćenjem šetnice uz Potok otvorili Uskrs u Bakru

Bakrani čišćenjem šetnice uz Potok otvorili Uskrs u Bakru
Bakarski volonteri, članovi volonterskog centra Bakar++, otvorili su manifestaciju “Uskrs u Bakru” akcijom uređenja šetnice uz Potok, koju su u 2018. revitalizirali uz podršku PGŽ, Nacionalne zaklade za civilno društvo i Grada Bakra. 

Okupilo se tridesetak volontera koji su s veseljem i entuzijazmom prionuli radovima čišćenja šikare u cilju uljepšavanja šetnice uz Potok, ali i s namjerom da zajedno prepoznaju nove izazove i projekte za unapređenje kvalitete života u Bakru.


Volonteri su uspjeli ostvariti cilj- dodatno je proširen donji dio šetnice, posebice proplanak oko novog stola i klupica, uklonjena je novoizrasla šikara, a uz vodstvo profesora Bore Štrbca, očišćen je i put prema bakarskoj Kalvariji. Njime će već tradicionalno proći procesija na Veliki petak.

Volonteri za svoj trud ne primaju naknadu, ipak su svi višestruko nagrađeni divnim iskustvom zajedničkog rada i uspjeha. A za dobru volontersku marendu pobrinuli su se članovi Podružnice umirovljenika Bakar i pripremili domaću maneštru i bakarske pogače.


“U dobrom društvu, umor se ne osjeti. Štoviše, našlo se malo vremena i za opuštanje uz razgovor i mini natjecanje u visećoj kugli”, poručila je Dunja Vladislović. 

Akcija će se nastaviti sljedeće subote, 13. travnja, u sklopu “Zelene čistke”, koju već tradicionalno organizira Grad Bakar.


foto: M. Šegulja