Bakar 8. srpanj 2017.

Bakrani najviše zviždali Luciji Rajnović

Bakrani najviše zviždali Luciji Rajnović
Lucija Rajnović, sa skladbom “E’ tutto un attimo”, pobjednica je festivala “Bakar i serenade”, što se sinoć održao na predivnom “Žalu ribara”. Luciju je publika pošteno izviždala i tako dovela do pobjede na jedinstvenom glazbenom festivalu.
 
Na festivalu koji je po mnogočemu drukčiji od drugih domaći se pjevači publici predstavljaju s tuđim pjesmama, a publika pobjednika odlučuje stvaranjem buke, pljeskanjem, zviždanjem i vikanjem, koja se mjeri posebnim uređajima. Ovogodišnje teme bakarskog BIS-a bile su festival Sanremo i mediteranske pjesme. 
 
Miss Hrvatske Angelica Zacchigna
 
Svoje su pjevačko umijeće na Žalu ribara predstavili: Eni Jurišić, Antonio Krištofić, Edgar Rupena, Katja Budimčić Sabljar, Tamara Brusić, Lucija Rajnović, Vesna Nežić Ružić, Mirjana Bobuš te gošća iznenađenja- miss Hrvatske Angelica Zacchigna.
 
Bakarska publika najjače je izviždala talentiranu mladu pjevačicu- Luciju Rajnović, koja se predstavila s pjesmom “E’ tutto un attimo” te je tako dovela do uvjerljive pobjede na ovogodišnjem BIS-u.

 
Malo manje nego Luciji Bakrani su zviždali Katji Budimčić, koja je s pjesmom “Di sole e d’azzurro” osvojila drugo te Antoniju Krištofiću, koji je s pjesmom “Grande amore” završio na trećem mjestu.
 
Prvu nagradu stručnog žirija festivala osvojila je Katja Budimčić, zahvaljujući sjajnoj izvedbi skladbe- “Perlo moja”. 


 
Drugo mjesto po mišljenju struke pripalo je Antoniju Krištofiću i skladbi “Ostani”, a treće Edgaru Rupeni koji je izveo pjesmu “Galeb i ja”.
 
Stanke između pjesama više no uspješno popunjavao je sjajni Mario Lipovšek Battifiaca, kojem je osim voditeljske uloge, na oduševljenje okupljenih, pripala i ona izvođača u revijalnom djelu programa. 
 
Na samom kraju gledatelje je pozdravio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, koji je pozvao okupljene da se ovog “Margaretinog leta” vrate u Bakar i posjete neko od brojnih događanja, prije svega spektakularnu Pomorsku bitku, što je na rasporedu sljedeće subote (15.07.).
 
Gradišćanski Hrvati u Bakru
 
Posebni gosti ovogodišnjeg BIS-a bili su Gradišćanski Hrvati, koji su s domaćinima Gradskom stražom Bakar, Bakarskim gospodom i kapetanima, KUD-om Sloga i KUU-om Sklad i KČS Bakarskog kraja prošetali od Masarykove obale do Žala ribara, gdje su se pjesmom i plesom predstavili Bakranima.
 
Zahvalnice gostima, ispred Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata PGŽ, uručio je predsjednik Nikica Maravić.