Bakar 9. studeni 2018.

Bakrani ponovno prošetali uz Potok

Bakrani ponovno prošetali uz Potok
Novouređena bakarska šetnica uz Potok jučer je svečano otvorena, na radost brojnih Bakrana. Na proširenoj su stazi postavljene oznake, nove klupice i kućice za ptice, a uz stazu su posađene voćke i palme.
 
Stotinjak Bakrana okupilo se jučer iza Doma kulture Matija Mažić, odakle su krenuli u šetnju novouređenom šetnicom uz Potok. Uz volontere inicijative “Bakar++”, koji su najzaslužniji za obnovu šetnice, uz Potok su šetali i brojni Bakrani, zaljubljenici u prirodu, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Klarićem, koji je šetnicom prošetao u društvu Sonje Šišić, ravnateljice Javne ustanove Priroda.
 
“Naš kraj je predivan. Toliko je bogat, toliko je lijep, ali njegovo najveće bogatstvo su ljudi. To ste ovim primjerom i pokazali. Bakar je zaslužio da ga se poštuje, cijeni i voli”, okupljenima je poručio Klarić.
 
Šetnja je posebno razveselila najmlađe, polaznike Dječjeg vrtića Bakar i učenike Osnovne škole Bakar, a mališane su uz šetnicu oduševili i konji s kočijom bračnog para Rundić, koji im se pridružio na stazi. Stanku na sredini šetnice vrtićarci i osnovnoškolci iskoristili su kako bi se okupljenima predstavili kratkim nastupima.  
 
Šetnica uz Potok dobila je nove oznake i klupice, kao i kućice za ptice koje su, uz pomoć učiteljica i odgajateljica, izradila bakarska djeca i njihovi roditelji, a uz stazu su posađene voćke i palme. 
 
“Pokazali smo da zajedničkim radom, uzajamnim poštovanjem i dobrom voljom, možemo realizirati zamisli i želje lokalne zajednice. Okupili smo 60- ak volontera, 30- ak djece školskog i vrtićkog uzrasta, 20- ak srednjoškolaca, koji su svi zajedno ostvarili više od 750 volonterskih sati, ali i sami donirali 2.000 kn”, poručila je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar, koja je nositelj projekta.
 
Šetnju je vodio  Bore Štrbac, stručni voditelj projekta, koji je okupljene upoznao sa šetnicom, istaknuvši kako je ovaj projekt tek prva u nizu aktivnosti na uređenju bakarskih šetnica. Na samom kraju šetače je dočekala okrjepa- jota koju su pripremili članovi bakarske Udruge umirovljenika.