Bakar 27. travanj 2019.

Boćanje i Jurjevska placa uz opojne mirise kotlića

Boćanje i Jurjevska placa uz opojne mirise kotlića

Tradicionalni 7. “Jurjevski kotlić” na Lonji je danas okupio trinaest ekipa s bakarskog područja koje su se natjecale u kuhanju lovačkog gulaša. Popodnevni sati na Hreljinu su rezervirani za nogomet, a večernji za klapsku pjesmu i feštu.   

Opojni miris kotlića jutros se širio Hreljinom. Na tradicionalnom sedmom natjecanju u kuhanju lovačkog gulaša snage su odmjerile udruge s bakarskog područja. Na igralištu Lonja okupilo se četrdesetak sjajno raspoloženih sudionika ovogodišnjeg “Jurjevskog kotlića”, koji je održan u sklopu “Dana Hreljina 2019.”

Najbolji gulaš Čočman Expressa

Trinaest ekipa snage je odmjerilo u kuhanju gulaša od vepra, jelena i junetine, a o pobjedniku je odlučivao tročlani žiri. Najukusniji gulaš, po mišljenju žirija, skuhali su članovi KG Čočman Express, drugo mjesto osvojili su boćari Hreljina, a treće UHBDR Grada Bakra. Najuspješnijima su dodijeljeni pehari i medalje. 

Uz natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša na Lonji se održala i “Jurjevska placa”, koja je okupila nekoliko OPG- ova, dok je na jogu odigran amaterski boćarski turnir. 

Koncert Ženske klape Hreljin

Popodnevni sati na Hreljinu su rezervirani za nogomet. Snage će na Lonji odmjeriti NK Naprijed i NK Nehaj, dok će se u večernjim satima, u Domu Hreljin održati koncert Ženske klape Hreljin, simboličnog naziva- “Naših prvih dvajset let”. Dani Hreljina završit će večerašnjom feštom u Barutani, uz Tamburaški sastav Žažara. 

“Dane Hreljina 2019.” organizira Mjesni odbor Hreljin, uz pomoć Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra.