Bakar 2. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Boje, oblici, okusi i mirisi hrvatske tradicije u Bakru

Boje, oblici, okusi i mirisi hrvatske tradicije u Bakru
Osam kulturno- umjetničkih društava i folklornih ansambala iz svih krajeva Lijepe naše sinoć se, na bakarskom Žalu ribara, predstavilo pjesmama, plesom, ali i lokalnim specijalitetima

“Tragom hrvatske baštine” i ove su godine krenuli novinarka Slavica Mrkić Modrić i fotoreporter Marko Gracin, koji “potpisuju” hvalevrijedan istoimeni program, što se sinoć, drugu godinu za redom, održao u Bakru.


Nakon što su prošetali Primorjem, na predivnom Žalu ribara, okupljenima su se pjesmama, plesom i lokalnim specijalitetima, predstavili članovi i članice osam kulturno- umjetničkih društava i folklornih ansambala iz svih krajeva Lijepe naše. 


Svoj su kraj u Bakru predstavili: KUD “Zvona Zagore” iz Mirlović Zagore, KUD “Šokadija” iz Starih Mikanovaca, KUD Putniković s Pelješca, KUD Sveti Juraj iz Draganića, KUD Dangubice iz Kutereva, KUD Zlatela iz Kršana, KUD Frankopan iz Vrbnika i Folklorni ansambl narodnih pjesama i plesova “Zora” iz Opatije.


Program koji se održava u sklopu ovogodišnjeg Margaretinog leta, uz pomoć Grada Bakra i TZG Bakra, organizirala je Udruga “Tragom hrvatske baštine”.