Bakar 10. listopad 2019.

Branitelji, Grad Bakar i PGŽ pomogli riječki hospicij

Branitelji, Grad Bakar i PGŽ pomogli riječki hospicij

U sklopu akcije “Srce za hospicij”, u koju su se uključili Grad Bakar i Primorsko- goranska županija, prikupljeno je više oko 27.500 kuna. Sredstva su donirana riječkom hospiciju Marije Krucifikse Kozulić.

Tradicionalni susret hrvatskih branitelja na Praputnjaku ove je godine imao humanitarni karakter. Naime, dok je trajalo natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića prikupljala su se sredstva za riječki hospicij.

“Željeli smo pokazati da hrvatski branitelji mogu i žele pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija”, tom je prilikom poručio Perica Prpić, predsjednik USPDR Ajkula, dok je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić najavio kako će Grad podržati akciju. 

Na Praputnjaku je tako prikupljeno više od 12.500 kuna, a u akciju se je, kako je i najavljeno, uključioGrad Bakar, koji je donirao 10.000 kuna te Primorsko- goranska županija koja je izdvojila 5.000 kuna. Prikupljena sredstva donirana su riječkom hospiciju Marije Krucifikse Kozulić.

Susret hrvatskih branitelja, koji se tradicionalno održava povodom Dana policije i njihovog zaštitnika sv. Mihovila, organizirala je USPDR Ajkula, uz pomoć UHBDR Bakar, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.