Bakar 3. lipanj 2019.

Čak 350 milijuna kuna uloženo u zonu u godinu dana

Čak 350 milijuna kuna uloženo u zonu u godinu dana
Grad Bakar i Industrijska zona kontinuirano grade nove prometnice i pripremaju platoe za nove investitore. U godinu dana u zonu je uloženo čak 350 milijuna kuna, a otvoreno je 300 novih radnih mjesta.

Prema prikupljenim podacima iz travnja 2019. u zoni trenutno posluje 184 poslovna subjekta u kojima je direktno zaposleno 4.357 radnika. Uspoređujući podatke od prošle godine, radi se o povećanju od više od 10 društava odnosno preko 300 djelatnika. Treba napomenuti da se radi o broju koji predstavlja stalne zaposlenike zone, dok je broj kooperanata, poslovnih suradnika i radnika prilikom izgradnje novih gospodarskih objekata daleko veći.


Pored poslovnih subjekata koji su kao najmoprimci došli u postojeće kapacitete zone, samo u proteklih godinu dana izgrađeno je desetak novih gospodarskih objekata; Montcomercce, Rijekatrans, Kaltenberg Adria, Brtvaplast, Mep, Frozen food international, Plodine, Riven, Strabag i Vargon. Ukupna površina zemljišta na kojem su izgrađene navedene građevine iznosi oko 116.000 kvadrata, ukupna bruto razvijena površina novoizgrađenih objekata je cca. 43.000 kvadrata a zbirna vrijednost svih investicija je impozantnih 350.000.000,00 kuna.


Veseli činjenica da je većina od novopridošlih društava proizvodne djelatnosti i da se značajno povećava udio iskorištenosti sredstava iz EU fondova. Treba napomenuti da je pored objekata koji su izgrađeni u zadnjih godinu dana zaključeno niz novih ugovora te je već sada izvjesna izgradnja desetak novih gospodarskih objekata u narednih godinu dana. Kako je u 2019. povećan i broj upita potencijalnih investitora, sva nastojanja Grada Bakra i Industrijske zone za daljnjim ulaganjem i razvojem zone pokazuju se apsolutno opravdanim, na dobrobit svih mještana grada, pa i cijele Primorsko- goranske županije.