Bakar 19. prosinac 2019.

Darko Horvat: Ovakve investicije će promijeniti Hrvatsku

Darko Horvat: Ovakve investicije će promijeniti Hrvatsku
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i opremanju prometnica u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, vrijedan više od 25 milijuna kuna, danas je svečano potpisan u gradskoj vijećnici Grada Bakra. Potpisivanju je nazočio i resorni ministar Darko Horvat, koji je potom obišao Zonu. 

Svečano je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i opremanju prometnica u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, “težak” 25.186.115,23 kuna, između Grada Bakra i GP Krka. 


Izgradnja prometnica dio je projekta “Gospodarsko središte hrvatskog primorja” koji se  sa 9.961.949,35 kuna sufinancira EU sredstvima iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija. 

Prva faza izgradnje dviju novih prometnica počinje 27. prosinca, a projekt koji će u konačnici na Kukuljanovo dovesti tridesetak novih poslovnih subjekata trebao bi biti završen 2021. godine.


“Otvaramo preko 300 tisuća kvadrata novog zemljišta na području Grada Bakra za buduće investitore koji će otvoriti nova radna mjesta. Već sada pregovaramo s nizom investitora. Želimo da naši mladi ostanu živjeti i raditi ovdje u našem predivnom kraju”, poručio je Klarić, naglasivši kako je u ovom trenutku u izgradnji ili pripremi izgradnje četrnaest novih hala te kako na Kukuljanovo stižu nove tvrtke, među kojima je i zvučni Volvo. 

Svečanom potpisivanju značajnog ugovora nazočio je i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. 


“Zona na Kukuljanovu jedna je od najperspektivnijih, a po brojnu zaposlenih i najveća. Kada bi se ovakvi primjeri događali u Hrvatskoj otvorili bi puno veću perspektivu za razvoj poduzetništva. Ovakve investicije sigurno će promijeniti Hrvatsku. Stvaraju se preduvjeti za privlačenje novih investitora”, poručio je ministar Horvat.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Horvat u društvu prvog čovjeka Grada Bakra posjetio je Zonu, gdje je obišao tvrtke MEP i Euromodul.