Bakar 20. ožujak 2023. K.V.

Djelatnici slovenskog vrtića obišli kolege u Bakru i Hreljinu

Djelatnici slovenskog vrtića obišli kolege u Bakru i Hreljinu
Dječji vrtić Bakar proteklog je vikenda ugostio kolege iz Ljubljane, djelatnike dječjeg vrtića Pedenjped. Vrtec Pedenjped slovi za najljepši vrtić u Europi. No, gosti iz Slovenije nisu krili zadovoljstvo tijekom posjete vrtićima na Hreljinu i u Bakru

Jutro su proveli u vrtiću Hreljin, u kojem su zajedno s odgajateljima Dječjeg vrtića Bakra sudjelovali u edukaciji i radionici o važnosti ribe u prehrani, ekologiji i ribarstvu, koju je vodio profesionalni ribar Nikola Frankovića iz Mošćeničke Drage, a u sklopu projekta “Riblja kašetica zdravlja”, koji ima za cilj promicanje važnosti konzumacije ribe kod djece. Slovenski gosti bili su oduševljeni, kako prezentacijom teme, tako i živim primjercima ribe s kojima su se susreli.

Nakon ručka u Dječjem vrtiću Hreljin, spustili su se u Bakar, gdje ih je dočekala Bakarska straža te Bakarska gospoda i kapitani, a sve pod budnim oko TZG Bakra. Oduševljenje na licima pratile su pohvale za bakarsku tortu, bakarsku vodicu i odličnog vodiča Boru Štrbca. “Ovdje vrijeme puno mirnije prolazi. Dovoljno je da sjediš i gledaš u more i spokojan si”, rekla je jedna od gošći iz Slovenije.

Niti ravnateljica Dječjeg vrtića Bakar nije krila veselje: “Posebno mi je drago da su u ovaj naš krasan kraj došli kolege iz Ljubljane. Drago nam je da smo ostvarili ovako lijepu suradnju, ali i to što su naši gosti oduševljeni ovim, kako oni kažu prekrasnim mirnim gradićem.”