Bakar 18. studeni 2019.

Dostojanstvena povorka Bakrana u čast Grada heroja

Dostojanstvena povorka Bakrana u čast Grada heroja

“I u mom gradu Vukovar svijetli” poručili su brojni su Bakrani koji su, sa zapaljenim svijećama, u povorci prošetali od crkve Majke Božje od Porta do spomenika palim hrvatskim braniteljima.

Nakon što su u poslijepodnevnim satima bakarski učenici odali počast Gradu heroju isto su večeras učinili i brojni Bakrani. 


Svetu misa za sve pale civile i branitelje u bakarskoj je crkvici Majke Božje od Porta predvodio vlč. Nikica Jurić, a nakon mise okupljeni su se u dostojanstvenoj povorci, sa zapaljenim svijećama, uputili prema spomeniku palim hrvatskim braniteljima. 


Polaganjem svijeća na spomenik ispred Pomorske škole odana je počast svim žrtvama Vukovara, Škabrnje i cijelog Domovinskog rata, ali i gradu koji je simbol stradanja i patnje, ali i junačke obrane, gradu koji je simbol Hrvatske. 


Bakarsko obilježavanje ”Dana sjećanja na žrtvu Vukovara”, koje se obilježava pod nazivom- “I u mom gradu Vukovar svijetli”, organiziraju Grad Bakar, Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata Bakar, Pomorska škola Bakar i Osnovna škola Bakar.