Bakar 20. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Fešta od veslanja nakon dvije godine u Bakarskom zaljevu

Fešta od veslanja nakon dvije godine u Bakarskom zaljevu

Oko 150 mladih veslačica i veslača, iz Hrvatske i susjednih zemalja, danas se okupilo u Bakru, na 27. Međunarodnoj veslačkoj regati pomorskih učilišta.

Nakon dvije se pandemijske godine konačno vratila bakarska “fešta od veslanja”. 27. izdanje Međunarodne veslačke regate pomorskih učilišta u Bakru je danas okupilo oko 150 veslačica i veslača iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.


Veslanjem u čamcima za spašavanje snage su odmjerili predstavnici Pomorske škole Bakar, Elektro in pomorske škole iz Portoroža, Škole za brodarstvo i hidrogradnju iz Beograda, Srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja te Pomorskog fakulteta iz Rijeke i Fakulteta za pomorstvo in promet iz Portoroža. 


“Međunarodna veslačka regate je ponos naše škole već 27. godina. Ona promovira pomorstvo, pomorsko znanje i vještine, među kojima je i veslanje”, poručio je Igor Kegalj, ravnatelj Pomorske škole Bakar.


Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović, kao i savjetnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ Tanja Šubat te ravnateljica Uprave pomorstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nina Perko. 


Što se rezultat tiče u muškoj je konkurenciji slavio Pomorski fakultet Rijeka, ispred Srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja i Pomorske škole Bakar. Kod žena je najuspješniji bio Fakultet za pomorstvo in promet iz Portoroža, ispred Pomorskog fakulteta Rijeka i Pomorske škole Bakar.


27. izdanje regate održano je u organizaciji Pomorske škola Bakar, a pod pokroviteljstvom Grada Bakra, Primorsko- goranske županije, Ministarstva mora prometa i infrastrukture te Ministarstva znanosti i obrazovanja.