Bakar 11. lipanj 2021.

Francuski turisti otvorili sezonu izleta u Bakar

Francuski turisti otvorili sezonu izleta u Bakar
Grupa francuskih turista danas je iz Malinske stigla u Bakar, gdje su ih dočekali sjajno raspoloženi domaćini te specijaliteti: bakarska vodica, torta i baškoti.

“Staro normalno” danas se konačno vratilo u Bakar, čija je turistička zajednica, uz pomoć agencije Via Mea iz Crikvenice, iskoristila popuštanje epidemioloških mjera te među prvima ugostila organiziranu grupu stranih turista. 


Iz Malinske je u Bakar danas stigla grupica od dvadesetak Francuza. Dočekali su ih sjajno raspoloženi domaćini, a uz TZG Bakra, tu su bili članovi Gradske straže Bakar, Bakarske gospode i kapetana te članice udruge Bakarska žena. 

Francuze su dočekali i nadaleko poznati bakarski specijaliteti: vodica, torta i baškoti, a nakon kraće su se okrijepe uputili u razgledavanje Bakra. Izostao nije ni “Tuna fest”, kojim domaćini već tradicionalno dočekuju goste. U reduciranom je izdanju organiziran u bivšoj Bakarskoj konobi, koja danas nosi naziv Konoba Cvitić. 


“Sretni smo da se je napokon sve pokrenulo i da nastavljamo s ovom lijepom pričom. Među posljednjima smo počeli s izletničkim turizmom, ali smo među prvima krenuli nakon krize i zatvaranja. Drago nam je da nam se gosti vraćaju i da se otvaramo i prema francuskom tržištu”, poručila je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra.


“Sretni smo što smo uspjeli u Bakar na izlet dovesti prvu ovogodišnju grupu turista. Bakar je predivan, poseban, drugačiji. Doveli smo ovamo već puno grupa i drago nam je da nastavljamo suradnju”, naglasio je Miro Kovačević iz turističke agencije Via Mea.

Nakon Nijemaca i Austrijanaca Bakar su tako otkrili i Francuzi, a sudeći po viđenom njihov bi primjer uskoro mogli slijediti i mnogi drugi.