Bakar 4. ožujak 2021.

“Gospodarsko srce” udvostručilo bakarski proračun

“Gospodarsko srce” udvostručilo bakarski proračun
Stavlja se u funkciju dodatnih 120 tisuća kvadratnih metara zemljišta u Industrijskoj Zoni Bakar

Gradsko vijeće Grada Bakra u ponedjeljak je jednoglasno dalo suglasnost gradonačelniku Tomislavu Klariću da potpiše ugovor težak trideset i četiri milijuna i osamsto tisuća kuna. 

Kako je u obrazloženju prijedloga odluke istaknuo gradonačelnik Klarić radi se o aktiviranju prvih 120 tisuća kvadratnih metara zemljišta u Industrijskoj Zoni Bakar. 


Ovo zemljište nalazi se na prostoru koji se projektom nazvanim “Gospodarsko srce Hrvatskog primorja”, vrijednim dvadeset i šest milijuna kuna, sufinancira s deset milijuna bespovratnih europskih sredstava. Ovime, paralelno s gradnjom infrastrukture, se dio prostora, od planiranih 300 tisuća kvadrata već stavlja u funkciju i vraća uloženo.

Pored ovih 34 milijuna kuna, u Industrijsku Zonu Bakar dolazi još nešto više od 30 dodatnih milijuna. Što čini više od impresivnih šezdeset milijuna kuna prihoda ostvarenih samo jednim poslovnim potezom. Najveći investitor u ovom trenutku je tvrtka Plodine. 


Prema riječima gradonačelnika Klarića izgledno je da Grad Bakar na ovome ne staje budući su u tijeku razgovori s čak 12 novih investitora tako da je za očekivati da će se bakarski gradski proračun do kraja godine podebljati i za značajan iznos u milijunima kuna.

Gradonačelnik Tomislav Klarić zahvalio se djelatnicima gradske Uprave i Industrijske zone Bakar te svim vijećnicima na podršci i suradnji. Kako je kazao ovo je kruna rada i ulaganja u gospodarstvo u protekle četiri godine. Bakar je praktično dobio još jedan godišnji proračun. Očito je će se u narednim mjesecima na području Grada Bakra i te kako graditi.