Bakar 4. svibanj 2023. K.V.

Hreljinska gradina i Bakarski kaštel u Noći tvrđava

Hreljinska gradina i Bakarski kaštel u Noći tvrđava
Bakar se i ove se godine pridružuje obilježavanju “Noći tvrđava”, manifestacije koja se održava 5. i 6. svibnja u brojnim gradovima diljem Hrvatske 

“Noć tvrđava” je kulturno-turistička godišnja manifestacija koja se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Hreljinska gradina i Bakarski kaštel pokazat će svu svoju slojevitost kroz zanimljive besplatne programe, koje su pripremili Grad Bakar i TZG Bakra, uz podršku Primorsko-goranske županije. 


U petak, 5. svibnja, u 17 sati, na rasporedu je atraktivna  interpretacijska šetnja do Hreljinske gradine. Okupljanje je kod Dječjeg vrtića Hreljin, a vodič je Bore Štrbac.

Dan kasnije, u subotu, 6. svibnja, u 17 sati, kreće igrificirana šetnja “Zaigrani Bakar“ s Katarinom do vrha. Okupljanje je ispred ureda TZG Bakra. U 18 sati će se održati stručno vođenje po Kaštelu, za koje je zadužen Bore Štrbac, u 19 sati će priču o Ani Katarini Zrinski ispričati Ana Vilenica, a u 19 i 30 je na redu koncert sopranistice Vanje Zelčić.