Bakar 12. ožujak 2021.

Izdana nova turistička karta bakarskog kraja

Izdana nova turistička karta bakarskog kraja
Označeno je čak 43 znamenitosti u Bakru te 39 znamenitosti na području svih naselja u sklopu Grada Bakra, a ucrtane su i brojne šetnice te planinarske i biciklističke staze.

U ovom izazovnom razdoblju, za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, u kojem je uvelike obustavljen “normalan” način života i kada su odgođene ili otkazane brojne manifestacije, Turistička zajednica Grada Bakra posvetila se svojim razvojnim planovima i projektima. 


Jedan od projekata koji je početkom ove godine uspješno realiziran je i izdavanje nove turističke karte čitavog područja Grada Bakra koji pokriva impresivnih 125 km². U njoj su obuhvaćene brojne točke od interesa za turiste i posjetitelje te nekoliko prijedloga što svakako treba posjetiti i što nikako ne propustiti dok se nalazite u bakarskom kraju. Označeno je čak 43 znamenitosti u Bakru, te 39 znamenitosti na području svih naselja u sklopu Grada Bakra (Hreljin, Krasica, Kukuljanovo, Plosna, Ponikve, Praputnjak, Škrljevo i Zlobin), a ucrtane su i brojne šetnice te planinarske i biciklističke staze.

Karta je osmišljena i napravljena u suradnji s kreativnim timom “MAK usluge”. Gotovo čitavu prošlu godinu trajale su pripreme za realizaciju ovog projekta u kojeg je uloženo mnogo truda što se najviše očituje na brojnim detaljima, poput rukom crtanih znamenitosti. Turistička karta izrađena je u dvojezičnoj hrvatsko- engleskoj varijanti, a koncipirana je tako da na što bolji i jednostavniji način posjetiteljima približi kulturno- povijesne znamenitosti, prirodne ljepote i ostale posebnosti bakarskog kraja. 


“Kako nam je uistinu nedostajala jedna brošura s turističkom kartom čitavog područja Grada Bakra, trenutnu smo situaciju iskoristili upravo za osmišljavanje i izradu nove turističke karte, koja će zasigurno svim posjetiteljima uvelike olakšati snalaženje na našem području ili im možda samo dati ideju što trebaju posjetiti dok se nalaze u bakarskom kraju. Karta je vrlo detaljno razrađena kako bi posjetiteljima na najbolji mogući način predstavila naš kraj i pomogla im otkriti sve niti od kojih je satkan Grad Bakar. Također, ona nam slikovito prikazuje koliko bogatog i raznolikog sadržaja naš kraj ima za ponuditi svojim posjetiteljima”, rekla je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra

U sklopu navedenog projekta napravljena je i prateća interaktivna karta uz više detalja za još bolje snalaženje u prostoru, a možete je pronaći na web stranicama TZG Bakra.