Bakar 24. srpanj 2017.

“Klape, more i naše ča” u Bakru

“Klape, more i naše ča” u Bakru
Večer klapa, “Klape, more i naše ča”, proteklog je vikenda, prvi puta u sklopu Margaretinog leta, održana u Bakru, na predivnom Žalu ribara.

Večer klapa, u organizaciji Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra, pokazala se kao pun pogodak. Na Žalu ribara, u predivnoj večeri, proteklog su vikenda uživali brojni ljubitelji klapske pjesme.

Tema večeri bila je naša, domaća beseda i naše ča pa su svi sudionici prilagodili svoj repertoar, što je odlično prihvaćeno od strane gledatelja, koji su čitavu večer pjevali sa sedam klapa i četiri izvođača.

Sjajnu glazbenu večer u Bakru je otvorila domaća klapa “Reful“ s Kukuljanova s “Bakarskom valom” u “a capella“ izvedbi, a “Klape, more i naše ča” istom je pjesmom, uz pratnju gitare, zatvorila Klapa Škreljvo.

Uz spomenute, domaće klape, publici su se predstavili: Klapa "Skalin", Klapa "Kaštadi, Klapa "Senjkinje", Klapa “Gradelini" i Klapa “Hreljin" te Katja Budimčić Sabljar, Antonio Krištofić, Lucija Rajnović i Alen Polić, koji je ujedno bio i voditelj programa.

Po završetku koncerta Turistička zajednica grada Bakra podijelila je zahvalnice i poklone svim sudionicima, a na samom su kraju, svi zajedno otpjevali pjesmu “Del tebe“. Druženje sudionika uz večeru i dakako klapsku pjesmu i gitare nastavilo se do dugo u noć.

Sjajna posjećenost i izvrsne reakcije posjetitelja jamstvo su da će klapska večer narednih godina postati neizostavni dio programa Margaretinog leta.