Bakar 22. ožujak 2020.

Klarić: “Nema panike, ali pripremamo se za sve scenarije”

Klarić: “Nema panike, ali pripremamo se za sve scenarije”
Grad Bakar donio je niz mjera kojima se pokušava spriječiti širenje koronavirusa na bakarskom području. U pripremi su i mjere pomoći gospodarstvenicima, a kapitalni projekti idu dalje. 

Grad Bakar i Stožer civilne zaštite Grada Bakra proteklih desetak dana svim silama pokušavaju spriječiti širenje koronavirusa na bakarskom području. Sukladno uputama Stožera civilne zaštite već 13. ožujka bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić donio je smjernice s ciljem preventivnog djelovanja i smanjenja broja zaraženih. 


“Naša poruka građanima je da se pridržavaju uputa Stožera i ne vjeruju neprovjerenim informacijama. Da ostanu kod kuće i izbjegavaju nepotrebne kontakte. Ohrabruje činjenica da institucije vrhunski odrađuju svoj posao. Nema panike. Pratimo situaciju iz dana u dan i pripremamo se za sve scenarije. Spremni smo, ali se nadamo i vjerujemo da do onih najgorih neće doći. Situacija je pod kontrolom. Intenzivno radimo i na konkretnim mjerama za pomoć gospodarstvu. Svi kapitalni projekti idu dalje”, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.


Do daljnjeg su otkazane sva kulturna, društvena i sportska događanja. Privremeno je zatvoren Dječji vrtić Bakar, kako na bakarskoj lokaciji tako i na Hreljinu i Škrljevu. 

Gradska uprava rad sa strankama obavlja putem elektroničke pošte, poštom ili telefonom kao i Industrijska zona d.o.o., GKD Dobra d.o.o. te Turistička zajednica Grada Bakra dok je Gradska knjižnica Bakar zatvorena.

Starijima i nemoćnima, kao i osobama u samoizolaciji omogućena je dostava obroka, hrane i lijekova na kućni prag. Obroke priprema Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka, dok kupovinu i dostavu njihovi članovi obavljaju uz pomoć bakarskih volontera. 


Novijim mjerama Stožera ograničena su okupljanja na javnim površinama. Zatvorene su i trgovine, s iznimkom dućana, koji prodaju prehrambene artikle i higijenske potrepštine te ljekarni, a čije je novo radno vrijeme do 17 sati. 

U petak su zatvorena i sva sportska igrališta te dječji parkovi, a Komunalno društvo Dobra, prema odluci Nacionalnog stožera, od danas na 30 dana obustavlja javni prijevoz.

Jučer su, sukladno oštrim mjerama donesenim na nacionalnoj razini, zatvorene sve javne površine. Odnosno zabranjeno je okupljanje i zadržavanje na ulicama, trgovima, rivi, šetnicama, parkovima…


Stožer civilne zaštite Grada Barka na terenu kontinuirano nadzire situaciju i provjerava pridržavaju li se građani mjera koje su na snazi.

Održani su sastanci stožera Civilne zaštite Grada Bakra, angažirane potrebne snage, osigurana sredstva i nabavlja se oprema, a gradski proračun usklađuje se s kriznom situacijom.  

Na info telefon 099 802 0920 građani Bakra mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i odgovore na eventualna pitanja vezana za novonastalu situaciju.