Bakar 1. listopad 2019.

Klasična sakralna glazba odjekivala drevnim Bakrom

Klasična sakralna glazba odjekivala drevnim Bakrom

Operni solisti Goranka i Marin Tuhtan u Bakru su, u pratnji jednog od najboljih hrvatskih pijanista- Filipa Faka, održali koncert klasične glazbe- “Bakru će s ljubavlju”.

Bakrani su imali priliku uživati u predivnom koncertu klasične sakralne glazbe- “Bakru s ljubavlju”, održanom u sklopu rujanske manifestacije “Skladno u Bakru”. 


Repertoar sastavljen jednim djelom od popularnih, svima znanih arija umjetnici su upotpunili s još neotkrivenim klasičnim sakralnim biserima domaće i svjetske glazbene baštine. 

Uklopili su odlično i bakarski pjevači Komornog sastava Sklad te Mješovitog zbora Sklad. Već od samog početka koncerta publika je aktivno sudjelovala u koncertu pozdravljajući odlične izvedbe sopranistice Goranke Tuhtan i tenora Marina Tuhtana koje je diskretno, ali sigurno pratio izvrsni Filip Fak.


Nakon čak tri bisa, posjetitelji su suglasni da je ovo bio divan koncert koji valja ponoviti. 

“Zahvaljujemo Kulturnoj mreži PGŽ koja je financirala ovaj koncert. Hvala i našem župniku Nikici Juriću koji potiče naše aktivnosti, uz njegovu podršku posjetiteljima smo otkrili još jednu ljepoticu naše sakralne baštine, crkvu Majke Božje od Porta koja je sve prisutne osvojila intimnim i toplim ambijentom, kao i krasno uređenim perivojem”, poručila je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar.