Bakar 17. srpanj 2022. Izvor: KUU Sklad

Klasični Bakar uz Trio Solemnis i Camerata Garestin

Klasični Bakar uz Trio Solemnis i Camerata Garestin
Nakon dva odlična koncerta gudačkog kvarteta “Cadenza Zagreb” i ansambla za ranu glazbu “Minstrel”, Klasični Bakar nastavlja se koncertom klasične sakralne glazbe u izvedbi “Tria Solemnis” te baroknim koncertom ansambla “Camerata Garestin”.

Večeras, 17. srpnja, u 21 sat, Trio Solemnis nastupit će u crkvi Majke Božje od Porta. Pjevat će sopranistica Nina Kobler uz Krešimira Marmilića na violini i Milana Hibšera koje će oživjeti povijesne orgulje na koru crkve. Na programu su djela poznatih svjetskih skladatelja: Mozart, Buxtehude, Händel, Bach, Vivaldi, Rheinberger, ali i domaćih: Zajca i Hibšera.


“Klasični Bakar” koncertom će zatvoriti poznati barokni ansambl “Camerata Garestin” u srijedu, 20. srpnja, u 21 sat, u  Crkvi sv. Andrije apostola. Posjetitelji će uživati u skladbama baroknih skladatelja: Händela, Correttea, i Cecchinija, a tijekom koncerta izvođači će posjetitelje upoznati s karakteristikama same glazbene epohe, s instrumentima i skladbama.

“Klasični Bakar” je ciklus koncertnih gostovanja koje KUU “Sklad” organizira u sklopu manifestacije “Margaretino leto” u suradnji s poznatim hrvatskim umjetnicima, a uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija, TZG Bakra i Grada Bakra.