Bakar 2. studeni 2021.

Kroz virtualnu šetnju zavirite u svaki bakarski kutak

Kroz virtualnu šetnju zavirite u svaki bakarski kutak

Bakarskim krajem sada je moguće prošetati i online, zahvaljujući novoj virtualnoj šetnji "360° gradom Bakrom".

Atraktivna virtualna šetnja koju je Turistička zajednica Grada Bakra realizirala u suradnji sa Zoom Video & Foto studijom te uz pomoć Grada Bakra i Hrvatske turističke zajednice, danas je predstavljena u Domu kulture Matija Mažić. 
 

Virtualna šetnja 360° gradom Bakrom korisnicima, na čak četiri jezika, pruža jedinstveni doživljaj otkrivanja bakarskog kraja iz udobnosti njihovog doma, a mnoge će zasigurno i potaknuti da posjete drevni primorski gradić i njegova naselja te upoznaju njegove ljepote.


“Kroz šetnju se atraktivno prezentira čitav bakarski prostor, podijeljen na naselja, a unutar naselja na znamenitosti te se potencijalni posjetitelj osjeća kao da je u tom prostoru i može ga pregledavati u svim smjerovima”, istaknula je Maja Šepac Rožić, pročelnica Ureda Grada Bakra, naglasivši kako će virtualna šetnja doprinijeti promidžbi Bakra, njegovih naselja, obilježja i baštine. 


“Ova virtualna šetnja omogućava našim potencijalnim posjetiteljima da urone u virtualni svijet te upoznaju skrivene kutke i brojne zanimljivosti na području Grada Bakra. Vjerujem da će biti zanimljiva i našim stanovnicima, ali i brojnim iseljenicima”, rekla je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra, istaknuvši kako je virtualna šetnja od velike važnosti jer je većina kulturno- povijesne baštine i objekata na bakarskom području za sada dostupna samo unaprijed najavljenim grupama.


Rajko Mrvoš iz Zoom Video & Foto studija poručio je kako je bakarska virtualna šetnja kruna dugogodišnjeg rada na sličnim projektima, u kojoj će korisnici sigurno uživati.