Bakar 11. siječanj 2019.

Kukuljanski zvončari najavljuju pust u bakarskom kraju

Kukuljanski zvončari najavljuju pust u bakarskom kraju
Maškarani tanci na Škrljevu, smotra zvončara “Zvona i kanat za bakarski kraj” i atraktivni “Maškarani auto rally Pariz- Bakar”, samo su neka od događanja koja čekaju bakarski kraj u petom godišnjem dobu.

Kukuljanski zvončari, vjesnici mesopusta u bakarskom kraju, sutra će se u jutarnjim satima okupiti ispred Doma kulture, odakle će u 10:30 krenuti u obilazak mjesta. Četiri sata kasnije Kukuljančani će posjetiti Ponikve, a oko 16 sati i Plosnu.


U večernjim satima u Domu kulture Škrljevo će početi prvi ovogodišnji maškarani tanci, uz grupu "Aurora" i "Ri-play" bend te bogatu ugostiteljsku ponudu. Ulaz je besplatan, sve posjetitelje čeka piće dobrodošlice, a “Škrljevske maškari” će posebno počastiti organizirane grupe, koje se unaprijed najave.

Uz maškarani tanci, koji će se na Škrljevu održavati svake subote, organizatori su pripremili i dječju redutu, koja je na rasporedu 26. ovog mjeseca. Istog dana zvona će odjekivati Kukuljanovom jer je na redu atraktivna smotra zvončara- “Zvona i kanat za bakarski kraj”, nakon koje će se u Domu kulture Kukuljanovo održati maškarani tanci.


Najveselija kolona vozila na svijetu- “Maškarani auto rally Pariz- Bakar” 23. veljače stiže u Bakar, gdje će se tradicionalno održati ispit spretnosti. Spomenuti svakako treba i Maškaranu povorka umirovljenika, koji će Bakrom prošetati 03. veljače.