Bakar 8. siječanj 2020.

Kukuljanski zvončari razbudit će maškarani Bakarski kraj

Kukuljanski zvončari razbudit će maškarani Bakarski kraj
Maškarani tanci, dječje redute, zvončarska smotra, Pariz- Bakar, maškarana povorka… samo su dio pusnih događanja ove zime u Bakarskom kraju. 

Kukuljanski zvončari ove će subote, 11. siječnja, krenuti u prvi obilazak i tako otvoriti događanjima bogat Pust u Bakarskom kraju. Osim na Kukuljanovu prepoznatljiv će zvuk zvona odjekivati i na Škrljevu, Plosni i Ponikvi. 


Meju, Praputnjak, Krasicu i Bakar Kukuljančani će obići 18. siječnja, a sedam dana kasnije, 25. siječnja, održat će se zvončarska smotra- “Zvona i kanat za Bakarski kraj”. Posljednji dan siječnja rezerviran je za “pobiranje jaja po kućah z maškaranun dicun”, a prvog dana veljače Kukuljanski zvončari posjetit će Zlobin, Plase i Hreljin. 


Maškarani tanci održavat će se na Hreljinu, gdje će se već ove subote, "Na Piketu”, okupljeni zabavljati uz senjski “Crescendo”, a posljednje tri subote (8., 15., i 22., veljače) u Domu kulture maškare će se zabavljati uz grupu “Impuls”. Svih maškaranih subota u veljači tanci će se održavati i u Domu kulture na Škrljevu, gdje će svirati grupa “Asi”. 


Dječja reduta na Škrljevu će se održati 18. siječnja u 17 sati, a na Hreljinu i Kukuljanovu 2. veljače u 15, odnosno 17 sati. I ove će godine Bakar ugostiti Maškarani auto rally Pariz- Bakar. Maškarani oktanci u grad stižu 15. veljače, a izdvojiti svakako treba i maškaranu povorku umirovljenika, koja će se održati 26. siječnja s početkom u 14 sati. 


Krivce za sva nedjela u protekloj godini Bakrani, Hreljani, Kukuljančani i Škrljevčani spalit će 25. veljače i tako “spustiti zastor” na peto godišnje doba u Bakarskom kraju.