Bakar 24. prosinac 2016.

Lampioni u nebo podigli božićne želje Bakrana

Lampioni u nebo podigli božićne želje Bakrana
Lampioni su osvijetlili nebo nad Bakrom, unatoč vjetru, koji nije imao razumijevanja za humanitarnu akciju. U “Noći božićnih želja” ostvarena je ona najvažnija- prikupljena su značajna sredstva za Dječju bolnicu Kantrida.

Premijerno izdanje humanitarne akcije “Noć božićnih želja” u bakarskom je Domu kulture “Matija Mažić” okupilo brojne izvođače. Mladi i oni nešto stariji recitacijom, plesom i pjesmom su zabavljali posjetitelje. Svoj su doprinos dali: Društvo Naša djeca Bakar, Zumba Škrljevo, Praputnjarski Slavići, Klapa Hreljin, Klapa Reful, Klapa Škrljevo, Klapa Gradelini, KUD Sloga i KUD Martin Matetić, Lucija Rajnović i Davor Grgurić.

U fotografskom kutku Filipa Koludrovića okupljeni su se mogli fotografirati te iz Bakra otići s lijepom uspomenom, dok je Aleksandra Domijan najmlađima oslikavala lica prigodnim božićnim motivima.
 
Veliko bakarsko srce za Dječju bolnicu Kantrida

Kupnjom atraktivnih bakarskih kalendara za 2017. te lampiona i malih lanterni Bakrani i njihovi gosti imali su priliku pomoći Dječjoj bolnici Kantrida i tako, u ovo blagdansko vrijeme, pokazati da imaju veliko srce. U sklopu humanitarne akcije prikupljale su se i namirnice te higijenske potrepštine i odjeća za Socijalnu samoposlugu “Kruh sv. Elizabete”.

Veliko finale prve bakarske “Noći božićnih želja” bilo je puštanje lampiona i lanterni sa Žala ribara, što je posebno razveselilo najmlađe. I dok su male lanternice bez većih problema zaplovile zaljevom lampionima je jak vjetar znatno otežavao posao. No, najuporniji su ipak uspjeli “lansirati” svoje božićne želje. Ona najvažnija ostvarila se iste večeri. U bakarskoj “Noći božićnih želja” prikupljeno je gotovo sedam i pol tisuća kuna za Dječju bolnicu Kantrida.
 
Danas kićenje bora na Trgu Vrata

“U manifestaciju su se uključile brojne udruge i pojedinci s područja Bakra, naše škole i vrtići, nastupili su i brojni izvođači i svi su doprinijeli da najpotrebitijima uljepšamo ove blagdane. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događanja, ali i cijele manifestacije Božić u Bakru,” zaključila je Sonja Jelušić, direktorica TZ grada Bakra. 

Manifestacija “Božić u Bakru” završava danas tradicionalnim kićenjem bora, u organizaciji Društva Naša djeca Bakar, na Trgu Vrata s početkom u 17 sati.