Bakar 18. veljača 2019.

Laureati: Vargon, Čavle ŠB, Bajrić, Prlaguzić i Cuculić

Laureati: Vargon, Čavle ŠB, Bajrić, Prlaguzić i Cuculić
Boćarski klubovi Vargon i Čavle škola boćanja najbolji su županijski kolektivi u protekloj godini, a Carrolina Bajrić i Antonio Prlaguzić najuspješniji seniori. Nagrada za životno djelo, na svečanoj dodjeli priznanja koja je održana večeras na Kukuljanovu, dodijeljena je Radovanu Cuculiću.

Najtrofejniji županijski boćari i boćarice danas su se okupili u Domu kulture na Kukuljanovu, gdje je održana Svečanost dodjele Priznanja Boćarskog saveza Primorsko- goranske županije za 2018. godinu.

“Drago mi je da je savez prepoznao naša ulaganja u sport te da su Grad Bakar i Kukuljanovo domaćini svečane sjednice. Ponosni smo što na našem području imamo čak pet boćarskih klubova”, rekao je zamjenik bakarskog gradonačelnika Tomislav Dundović, naglasivši kako je u tijeku projektiranje boćarske dvorane na Kukuljanovu.
 
Vargon i Čavle ŠB najuspješniji

Hrvatski prvak i 3. u Kupu europskih prvakinja- Boćarski klub Čavle Škola boćanja najbolja je županijska seniorska ekipa, a 3. u prvenstvu hrvatske Boćarski klub Vargon najbolja muška seniorska momčad u 2018. godina. 

Najuspješnija županijska boćarica je sjajna Carrolina Bajrić, koja se sa Svjetskog prvenstva u Kini vratila “okićena” srebrom i broncom, a s hrvatskog prvenstva zlatom i broncom, a najbolji županijski boćar je Antonio Prlaguzić, 5. na Svjetskom prvenstvu u Kini.

“Zahvaljujem svima. Velika je čast biti najbolji boćar u županiji, koja je dala velike boćare. Ja sam iz malog mjesta s Pelješca i mogu samo reći još jednom svima velika hvala”, poručio je Prlaguzić.

“Za mene je ovo velika čast, ali i motivacija. Iza mene je odlična godina, a svako priznanje nagrada je za moj trud i ostvarene rezultate te me tjera dalje da nastavim raditi”, rekla je Bajrić.

Radovanu Cuculiću nagrada za životno djelo

Nagrada za životno djelo, na prijedlog Boćarskog kluba Kukuljanovo, dodijeljena je Radovanu Cuculiću, za izniman doprinos u razvoju i promicanju boćarskog sporta. Između ostalog Cuculić je član i aktivni igrač BK Kukuljanovo od njegova osnutka. U više je mandata bio i predsjednik kluba, a pokrenuo je i Školu boćanja na Kukuljanovu.

“Drago mi je jer je ova nagrada rezultat dugogodišnjeg rada. Ne samo moga već i moga Boćarskog kluba Kukuljanovo, kojem zahvaljujem, kao i Boćarskom savezu Primorsko- goranske županije”, poručio je Cuculić.

Vargon i Čavle ŠB slavili su i u juniorskoj konkurenciji. Hrvatski prvaci mladi boćari Vargona najbolja su momčad, a boćarice Čavle Škole boćanja najbolja ekipa u juniorskoj konkurenciji. 

Najbolji županijski junior je Karlo Šaban, zlatni sa Svjetskog prvenstva u Kini i hrvatskog prvenstva, a najbolja juniorka Dorotea Maršanić, zlatna na državnom prvenstvu, dok je Lovro Šipek, koji je zlato osvojio na prvenstvu Hrvatske, najbolji županijski kadet.  

Najboljim županijskim trenerom u 2018. proglašen je Vjekoslav Matetić iz Boćarskog kluba Sveti Jakov iz Jadranova. 

Posebna priznanja za iznimne rezultate u protekloj godini dobili su: Karlo Vukelić, Žarko Jerčinović, Filip Klarić, Luka Peričić, Merita Cocaj, Virginia Bajrić i Mateo Načinović, dok su posebna priznanja za ostvarene rekorde dodijeljena: Carrolini Bajrić, Virginiji Bajrić, Franu Jakominiću i Lovri Šipeku.

Grad Krk dobio je priznanje za izgradnju boćarske infrastrukture te potporu i doprinos razvoju boćanja, a lovranska Osnovna škola Viktora Cara Emina za dugogodišnju uspješnu suradnju.