Bakar 20. travanj 2021.

Mali Bakrani uče na daljinu i čekaju povratak u školu

Mali Bakrani uče na daljinu i čekaju povratak u školu
Sve škole kojima je osnivač Primorsko goranska županija pa tako i ona bakarska već drugi tjedan zaredom provode nastavu prema modelu C, što znači da učenici slušaju nastavu na daljinu.

Svi učenici od 1. do 8. razreda Osnovne škole Bakar uključeni su u online nastavu. Iako učiteljima nedostaju njihovi učenici, dječji žamor i gužva u učionicama nastava na daljinu provodi se aktivno i kvalitetno. Učiteljice i učitelji su angažirani oko svega, pripremaju nastavne materijale te su u stalnoj komunikaciji s učenicima i roditeljima.


“Učenici od 5. do 8. razreda nastavu prate u virtualnim razredima pomoću Microsoft Teams aplikacije. Učitelji u svakom virtualnom razredu objavljuju vremenski prilagođene nastavne sadržaje u skladu s nastavnom temom po svom nastavnom planu i programu. Pored usvajanja ishoda učenja putem bitnih sadržaja učitelji stavljaju naglasak na dobrobit i poticanje svih učenika, a osobito učenika s poteškoćama u radu”, ističe ravnatelj OŠ Bakar Tomislav Uzelac- Šćiran.


Nastava se i za učenike od 1. do 4. razreda provodi vrlo kvalitetno i organizirano. Na razredne web stranice postavljaju se nastavni sadržaji koje učenici mogu samostalno pregledavati, a unutar virtualnih učionica komunikacija se odvija putem e pošte ili aplikacije Viber. Učenici svakodnevno prate nastavu od kuće putem programa HRT3 i Škole na trećem.


Za sve učenike od 1. do 4. razreda organiziran je produženi boravak od 7 i 30 do 16 i 30, a za učenike čiji roditelje nemaju mogućnost organizacije boravka djeteta kod kuće osigurano je organizirano slobodno vrijeme koje se odvija u školi. Manji broj učenika dolazi u školu i uz poštivanje epidemioloških uputa za njih se brinu učiteljice produženog boravka.


“Učenici u OŠ Bakar su zadovoljni nastavom na daljinu. Prihvatili su ovakav način rada iako im nedostaje prava škola jer svi znamo da školovanje nije samo učenje, nego i druženje s prijateljima. Online nastava nikad neće moći zamijeniti tradicionalnu nastavu. Ona oduzima puno više vremena za pripremu. Prilagodba na nove medije i drugačije metode rada zahtijevaju vrijeme, razmjenu dobre prakse i dodatna usavršavanja na što se u OŠ Bakar itekako obraća velika pozornost”, ističe ravnatelj bakarske škole poručivši kako o svim novim odlukama i promjenama pravovremeno obavještavaju učenike i roditelje putem mrežne stranice OŠ Bakar.

Komentari