Bakar 30. studeni 2019.

Miris kotlića i dojmljiva izložba u kripti obilježili Andrejnu

Miris kotlića i dojmljiva izložba u kripti obilježili Andrejnu

Svečanom koncelebriranom svetom misom, otvorenjem izložbe “Liturgijsko ruho”, projekcijom “Od Andrejne do Andrejne” te natjecanjem bakarskih udruga u kuhanju kotlića obilježen je blagdana Sv. Andrije apostola. 

Opojni mirisi kotlića od popodnevnih su se sati iz drevnog Kaštela širili gradom i pozivali Bakrane na Andrejnu, tradicionalnu manifestaciju u čast svetog Andrije apostola. 


U kuhanju kotlića u Kaštelu se natjecalo deset ekipa, od čega devet bakarskih udruga te ekipa organizatora- Vijeća mjesnog odbora Bakar. Snage su odmjerili: DVD, Društvo Naša djeca, SPD Luben, NK Borac, Udruga umirovljenika, UDVDR, VMO, Udruga Bakarska žena, Gradska straža i Bakarske maškare.


Kuhalo se “kapuz i fažol”, a o pobjedniku je odlučivao četveročlani žiri, koji je u večernjim satima, nakon dugo vijećanja, pobjednicima proglasio “kuhare” Borca, dok su drugo mjesto zauzele članice Bakarske žene, ispred trećeplasiranih dragovoljaca. 


U obližnjoj je crkvi sv. Andrije ap. služena svečana koncelebrirana sveta misa, nakon koje je u atraktivnoj kripti otvorena zanimljiva izložba “Liturgijsko ruho”, koju su postavili Miljenko Šegulja i Dmitrij Čegodajev. 


Svoj su doprinos programu dali mladi članovi recitatorske grupe DND- a Bakar, a spomenuti svakako treba i interesantnu projekciju fotografija Miljenka Šegulje “Od Andrejne do Andrejne”, koja se je prikazivala u bakarskom Kaštelu.