Bakar 23. travanj 2018.

Nadbiskupijski susret u Bakru okupio stotine mladih

  Nadbiskupijski susret u Bakru okupio stotine mladih
Nadbiskupijski susret mladih, najvažniji događaj za mlade Riječke nadbiskupije u ovoj Pastoralnoj godini, koji za cilj ima okupiti mlade kako bi u zajedništvu mogli jačati svoju vjeru, proteklog je vikenda održan u Bakru.

Program je počeo u Domu kulture “Matija Mažić” u Bakru pozdravnim govorima povjerenika za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Marka Šarića, župnika župe sv. Andrije ap. u Bakru vlč. Nikice Jurića te pročelnice Ureda Grada Bakra Maje Šepac Rožić. Uslijedio je glazbeno- scenski prikaz koji je za cilj imao osvijestiti i samu temu susreta- “SupertalenTi”, a kojega su izveli Riječki evangelizacijski tim i Zbor mladih Riječke nadbiskupije. Također, mladi su u prijepodnevnom dijelu bogatog i raznovrsnog  programa čuli svjedočanstvo vjere bogoslova Josipa Pende.
 
Nakon jutarnjeg dijela i zajedničkog ručka, ulicama grada Bakra održala se igra “Traganje za blagom”. Osmislili su je članovi Organizacijskog odbora susreta, a  mladi sa svojim vjeroučiteljima rado su u njoj sudjelovali. Vrhunac susreta bilo je svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Andrije ap., a kojemu je prethodila procesija ulicama grada Bakra. Misu je predslavio riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić u zajedništvu sa svećenicima Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup se prisjetio prvog Nadbiskupijskog susreta mladih koji se prije 15 godina održao u Bakru, a koji je okupio više od tisuću sudionika. Bio je to susret u ozračju iščekivanja pastirskog pohoda Svetoga Oca Rijeci. Na kraju mise nadbiskupu Devčiću uručena je majica Nadbiskupijskog susreta koju je on s radošću prihvatio.

Zahvalnu riječ nadbiskupu, svećenicima, sudionicima, volonterima i svima koji su sudjelovali uputio je povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Marko Šarić.

Izvor: Riječka nadbiskupija, foto: M. Šegulja