Bakar 22. prosinac 2017.

Nagrađeni najuspješniji mladi bakarski sportaši

Nagrađeni najuspješniji mladi bakarski sportaši
Mladim bakarskim sportašima, u Domu kulture Matija Mažić, jutros je “podijeljeno” 30 tisuća kuna. Grad Bakar tako nastavlja nagrađivati sportske uspjehe mladih s bakarskog područja.

Najbolje što sportski Bakar ima okupljeno je jutros u Domu kulture Matija Mažić. Za najuspješnije sportaše, do 21 godine, iz gradskog je proračuna ove godine osigurano 30 tisuća kuna. Šezdesetak mladih bakarskih sportaša tako je nagrađeno sukladno ostvarenim uspjesima.

“Ovo je za nas poseban trenutak. Svjesni smo kolika je to odgovornost i financijski teret za sve vas mlade sportaše i vaše roditelje. Zato smo odlučili da vam na ovaj način damo priznanje, da znate da Grad cijeni vaše rezultate i da ste vi ponos ne samo svojih roditelja nego i svog Grada. Neka vam ovo bude poticaj da i dalje budete uspješni i primjer svima ostalima,” poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, čestitavši okupljenima nadolazeće božićne blagdane.

Uz uspješnost veseli i raznovrsnost mladih bakarskih sportaša, koji su sjajne rezultate ostvarili u: atletici, streljaštvu, nogometu, tenisu, rukometu, odbojci, gimnastici, sinkroniziranom plivanju, moto sportu, wakeboardu, a uvjerljivo najuspješniji su u borilačkim sportovima i to taekwondou, judu, karateu i kick- boxingu.

Spomenuti svakako treba kako su ulaganja u uspješne sportaše samo dio gradskih ulaganja u mladost na cijelom bakarskom području.

“Nastojimo ulagati u mlađe generacije, posebno u vrtiće i škole. Gledamo na našu mladost kao na našu budućnost. Sve što gradimo i pripremamo nije za danas niti za sutra, već za desetljeća koja su pred nama,” zaključio je Klarić.