Bakar 2. srpanj 2022. Klaudio Vrančić

Najbolji brodet u Bakarskom kraju kuha Gradska straža

Najbolji brodet u Bakarskom kraju kuha Gradska straža
Prva “Fešta od brodeta”, koja je danas na Žalu ribara okupila deset ekipa iz Bakarskog kraja, završila je slavljem Gradske straže Bakar 1848. Drugo mjesto osvojio je SPD Luben, a treće KUU Sklad. 

Deset ekipa iz Bakarskog kraja, u organizaciji VMO Bakar i pod pokroviteljstvom TZG Bakra i Grada Bakra, snage je na Žalu ribara odmjerilo u kuhanju brodeta.


“Željeli smo vratiti autentičnost primorskom mjestu. Oko nas se svuda kuhaju kotlići, a mi smo se odlučili na naše primorske specijalitete, da podsjetimo kako se brodet kuhao u Bakru”, rekla je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra, zahvalivši sponzorima. 


“Ovo je prvi puta da organiziramo Feštu od brodeta, druženje bakarskih udruga uz primorsku kuhinju. Odaziv je odličan, atmosfera vesela”, kazao nam je Boris Petković, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Bakar. 


Organizatori su za ekipe osigurali nekoliko vrsta ribe i kapulu, a na njima je bilo da pokažu kulinarsko umijeće. Tročlani žiri na kraju je imao težak zadatak. A po mišljenju Karmele Klepac, Branke Jalšovec, Mate Lučića najbolji brodet skuhala je Gradska straža Bakar 1848. Drugo mjesto osvojio je SPD Luben, a treće KUU Sklad. 


Kuhare je zabavljao Trio Bajs, a nešto kasnije okupljene Bakrane i goste, koji su uživali u bakarskim brodetima, Grupa Ex.