Bakar 23. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Najbolji “Jurjevski kotlić” skuhala je ekipa “Susjedin kotlić”

Najbolji “Jurjevski kotlić” skuhala je ekipa “Susjedin kotlić”

Iako je loše vrijeme odgodilo brojna događanja planirana za ovu “Jurjevu”, Hreljani i njihovi gosti tradicionalne su kotliće ipak skuhali. A najbolji, po mišljenju šesteročlanog žirija, je gulaš šmričke ekipe “Susjedin kotlić”. 

Vrijeme nažalost nije imalo razumijevanja za ovogodišnju “Jurjevu”. Otkazana su tako brojna planirana događanja povodom Dana Hreljina. No, među njima nije i tradicionalni “Jurjevski kotlić”, koji je preselio “pod kostanji”.


“Na Piketu” se okupilo jedanaest ekipa, za koje su organizatori, uz pomoć Lovačkog društva Srndać, pripremili meso divljači i kotliće, a za ostalo su se morali pobrinuti sami.

Nakon tri sata kuhanja šesteročlani žiri (Žarko Burić, Vedran Čabrijan, Dalibor Čandrlić, Tomislav Jurić, Saša Turina, Mario Baričević) imao je “puna usta posla”. 


Prvo mjesto odlukom “struke” osvojila je ekipa iz Šmrike- “Susjedin kotlić”, koja je dobila 253 boda. Drugo mjesto osvojio je “DVD Hreljin- starija mladež” s 227 bodova, a treće ekipa “Ne zamirite ča” sa 155 bodova.


Osim njih na ovogodišnjem su Jurjevskom kotliću sudjelovale ekipe: “Zeti i Ex”, “Žedni”, “Đabe si krečio”, “Kud Sloga- klapa i zbor”, “Zoki i vrući kotlić”, “A je to”, “Zrno utjehe” i “Šmričke mačkare”.