Bakar 8. lipanj 2018.

Najljepše klapske pjesme odjekivale Škrljevom

Najljepše klapske pjesme odjekivale Škrljevom
Neke od najljepših klapskih pjesma večeras su odjekivale Škrljevom, gdje je, povodom blagdana Presvetog Srca Isusova i Dana Škrljeva, održano jubilarno 10. izdanje “Susreta klapa”.

Susret klapa na Škrljevu pjesmom je otvorila Klapa Škrljevo, nakon koje su se na pozornici izmjenjivali: ženska klapa “Puntape” iz Novog Vinodolskog, muška klapa “Gardelini” iz Rijeke, ženska klapa “Žurnada” iz Bribira, muška klapa “Reful” s Kukuljanova, ženska klapa “Senjkinje”, gosti iz Slovenije- muška klapa “Škvadra”, ženska klapa “Hreljin”, muška klapa “Vinčace” iz novog Vinodolskog te ženski vokalni sastav “Vita Neo” iz Ravne Gore. U pretposljednjem “činu” na pozornicu velike dvorane Doma kulture Škrljevo vratili su se domaćini, ovog puta u društvu Ane Bernobić, dok je posljednja dionica bila rezervirana za Tamburaški sastav “Zrinski” iz Liča.

Tradicionalni Susret klapa, povodom blagdana Presvetog Srca Isusova, organizirala je Klapa Škrljevo, pod pokroviteljstvom Grada Bakra, Turističke zajednice Grada Bakra i Mjesnog odbora Škrljevo.
 
Klapa Škrljevo

Klapa Škrljevo ove godine obilježava 21 godinu neprekidnog djelovanja. Iza Škrljevčana su brojni nastupi diljem Hrvatske i inozemstva pa su tako prije dva tjedna u Njemačkoj, na međunarodnom festivalu folklora, ostvarili zapažene nastupe. Klapa Škrljevo, čiji je stručni voditelj Marko Fortunato, trenutno broji devet članova.

“Kroz dva desetljeća bilo je i nagrada. U Omišu smo dobili nagradu za debitante, u Senju smo proglašeni najboljim debitantima. Nagrađeni smo i na Klapskom maškaranom maratonu. Lijep je osjećaj pjevati na Škrljevu, ali iskerno, doma nam je najteže pjevati”, rekao je Branko Bernobić iz Klape Škrljevo.