Bakar 8. svibanj 2023. Izvor: TZG Bakra

Noć tvrđava u Bakru obilježena raznovrsnim programom

Noć tvrđava u Bakru obilježena raznovrsnim programom
U Bakru je u sklopu manifestacije "Noć tvrđava" proteklih dana održano nekoliko zanimljivih događanja 

U sklopu "Noći tvrđava” proteklog je petka održana zanimljiva interpretacijska šetanja do Hreljinske gradine, koju je vodio Bore Štrbac. 


Dan kasnije, program se “preselio” u bakarski Kaštel. U popodnevnim satima nekoliko je timova krenulo u igrificiranu šetnju- "S Katarinom do vrha”. Najuspješniji su nagrađeni malim poklonom od strane Turističke zajednice, dok su ostali dobili utješne nagrade.


Nakon zaigrane avanture, uslijedio je stručni obilazak po Kaštelu i priča o obitelji Frankopan, kojeg je također vodio Bore Štrbac. Potom je okupljene nastupom očarala vrsna glumica Ana Vilenica, koja je uprizorila priču o životi Ane Katarine Zrinski izmamivši pritom i pokoju suzu. 


Dan pun događanja zaokružila je sopranistica Vanja Zelčić nastupom u kojem je izvela fragmente iz opere Nikole Šubić Zrinski, uz klavirsku pratnju Nade Matošević, te probrana djela Zajca, Gotovca, Tijardovića… 

Događanje su uveličali članovi Gradska Straža Bakar 1848 i Udruga Bakarska gospoda i kapitani, a programi su se održali u organizaciji Grada Bakra i TZG Bakra, uz podršku Primorsko-goranske županije.