Bakar 14. listopad 2019.

Novi Vatrogasni dom Škrljevo će dobiti kroz 10 mjeseci

Novi Vatrogasni dom Škrljevo će dobiti kroz 10 mjeseci
Kreće izgradnja Vatrogasnog doma Škrljevo, koji bi trebao biti završen na ljeto 2020. Grad Bakar i izvođač, tvrtka Novotehna, danas su potpisali ugovor o izgradnji vrijedan 11 i pol milijuna kuna.  

Škrljevo će na samom ulazu u naselje, neposredno uz Industrijsku zonu Kukuljanovo, kroz 10 mjeseci dobiti novi Vatrogasni dom. Škrljevskim vatrogascima i ostalim mještanima tako će se ostvariti višegodišnja želja. Naime, DVD Škrljevo, koji je osnovan prije četiri desetljeća, do sada je bio prisiljen koristiti pomoćne prostore u Domu kulture Škrljevo. 


Novoizgrađena će zgrada raspolagati garažnim prostorom za vatrogasna vozila, tehničkim te društvenim i administrativnim prostorijama. Projektom je, osim zgrade i pomoćnih građevina, predviđeno i uređenje okoliša. Predviđen je i prostor za pranje vatrogasnih vozila, boćarski jog i parkirna mjesta, a pristupni trg će se hortikulturalno urediti te opremiti klupicama i koševima za smeće. 

Kapitalni projekt trebao bi biti realiziran na ljeto 2020., zahvaljujući ugovoru o izgradnji vrijednom 11.486.248 kuna, koji je danas svečano potpisan između Grada Bakra i riječke tvrtke Novotehna.


“Ovo je za nas iznimno značajan dan. Vatrogasna zajednica Grada Bakra ima četiri vatrogasna društva, a mi izuzetno cijenimo njihov volonterski rad i trud. Ovo je jedan od naših kapitalnih projekata“, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

S detaljima projekta okupljene je upoznao Miloš Milić, direktor Novotehne, poručivši kako su pripremni radovi već krenuli te kako će riječka tvrtka posao odraditi u roku. Uz potpisnike ugovora današnjem su svečanom potpisivanju nazočili i predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Bakra i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Škrljevo, kao i Mjesnog odbora Škrljevo. 


“Ovo je velika stvar za Škrljevo, ali treba istaknuti da je DVD Škrljevo vrhunski posloženo dobrovoljno vatrogasno društvo, kojeg ne čine samo Škrljevčani. Ovo je važan dan za mještane okolnih mjesta”, naglasio je Vice Sep, predsjednik VMO Škrljevo. 

“Sretni smo jer se rijetki mogu pohvaliti izgradnjom novog vatrogasnog doma. Nakon silnih godina zalaganja, truda i volonterizma prepoznat je naš rad. Krenuli su projekti, nabavka vatrogasnih vozila i opreme, a ovo je kruna svega”, rekao je Darko Pavletić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Bakra. 


“Presretni smo što ćemo napokon dobiti novi vatrogasni dom, koji smo zaslužili s obzirom na naše aktivnosti“, istaknuo je Mladen Babić, predsjednik DVD- a Škrljevo, naglasivši kako društvo ima sedamdesetak odraslih članova, a okuplja i veliki broj djece. 

Novi Vatrogasni dom povećat će sigurnost mještana, ali i sve brojnijih gospodarskih subjekata u najrazvijenijoj hrvatskoj industrijskoj zoni, gdje se trenutno gradi 14 novih hala, a u sklopu najvećeg projekta, vrijednog više od 30 milijuna kuna, u planu je izgradnja infrastrukture i priprema više od 300 tisuća kvadrata zemljišta za nove subjekte.