Bakar 8. ožujak 2019.

Novo dječje igralište na Krasici razveselilo najmlađe

Novo dječje igralište na Krasici razveselilo najmlađe
Obnovljeno dječje igralište na Krasici svečano je otvoreno na radost krasičkih mališana. U sklopu investicije vrijedne više od 200 tisuća kuna igralište je povećano, nabavljena su nova igrala, a postavljena je i nova podloga. 

Staro dječje igralište na Krasici, iza zgrade Vijeća mjesnog odbora, potpuno je obnovljeno, a površina igrališta gotovo je udvostručena. Naime, uklonjena su četiri parkirna mjesta pa umjesto dosadašnjih 70 površina igralište sada iznosi 130 kvadrata. 

Uz  proširenja igrališta uklonjene su stara i dotrajale igrala, koje su zamijenjene novima. Zanimljivo, igralište je uređeno u pomorskom duhu, po kojem je Krasica nadaleko poznata, o čemu svjedoče i veliko sidro i propeler postavljeni na ulazu u mjesto. Na lijevanu antistres podlogu tako su postavljena simbolična igrala: kormilo, svjetionik, kompas i ljuljačke. Možda će krasički mališani baš na novom igralištu zavoljeti pomorstvo i nastaviti poznatu krasičku tradiciju.

Uz spomenuta igrala postavljene su i nove klupe, kao i koševi za smeće. Građevinske radove izvelo je bakarsko komunalno društvo Dobra, dok su igrala i podloga nabavljeni  preko zagrebačke tvrtke ZZ Concept. Ukupna vrijednost investicije prelazi 200 tisuća kuna.

Nakon što su završili radovi, koji su započeli krajem prošle godine, novo je igralište svečano otvoreno danas, na radost krasičkih mališana.

Grad Bakar tako je nastavio uređivati i opremati dječja igrališta na svom području, a sve s ciljem povećanja kvalitete života i obogaćivanja slobodnog vremena svojih najmlađih stanovnika.

“Igralište je tek jedno u nizu. Imamo viziju svega što želimo pružiti našim najmlađima. Izgradili smo dva nova dječja vrtića, novu školsku dvoranu a Hreljinu. Upravo smo dobili bespovratna europska sredstva za proširenje vrtića na Škrljevu. U svakom našem naselju odlučili smo urediti mjesta gdje se mogu okupljati naši najmlađi pa tako i ovo na Krasici”, naglasio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, poručivši kako će Krasica u budućnosti dobiti i veliki sportski centar.

Važnost projekta i brige za najmlađe prepoznala je i INA Industrija nafte, koja je sufinancirala uređenje krasičkog igrališta.

“Drago nam je što smo još jednom mogli pomoći i pružiti nešto najmlađima, ali i njihovim roditeljima. Ovo je sigurno mjesto gdje će se djeca moći bezbrižno igrati. Pomogli smo u uređenju brojnih dječjih igrališta, a s time ćemo i nastaviti u budućnosti. Vjerujemo u važnost održavanja prijateljskih odnosa s lokalnim zajednicama, a kada su mališani u pitanju poticaj je još veći”, poručio je Erkki Ranta, direktor INA rafinerije nafte.

Današnje su svečano otvorenje prigodnim programom, pjesmom i plesom, uveličali učenici Područne škole Krasica.