Bakar 9. listopad 2019.

Od kanalizacije do tableta i ljuljački, mališane sve zanima

Od kanalizacije do tableta i ljuljački, mališane sve zanima

Bakarski su mališani, u sklopu “Dječjeg tjedna” danas posjetili Grad Bakar. Ugostili su ih pročelnica Ureda Grada Maja Šepac Rožić i zamjenik gradonačelnika Tomislav Dundović, za kojeg su imali brojna pitanja.

Desetak mladih Bakrana, članova dramsko- recitatorske sekcije Društva naša djeca Bakar, danas je, u sklopu “Dječjeg tjedna”, stiglo u tradicionalni posjet Gradu Bakru.


Dočekali su ih zamjenik bakarskog gradonačelnika Tomislav Dundović i pročelnica Ureda Grada Maja Šepac Rožić, a osnovnoškolci su imali brojna pitanja. Najaktivniji je bio Jakša Vušković, kojeg je između ostaloga zanimalo što će biti s kanalizacijom u Bakru.


Zamjenik bakarskog gradonačelnika Tomislav Dundović poručio mu je kako bi do sredine iduće godine trebala biti riješena sva potreba dokumentacija, a odmah potom krenuti i radovi na kanalizaciji.


No, kanalizacija nije bila jedini aktualni problem. Mlade Bakrane, koji su pokazali da su itekako dobro upoznati s tekućom problematikom, zanimale su i autobusne linije, s naglaskom na onu ljetnu, kojom mogu na kupanje do Bakarca i Oštra.


Predstavnike Grada pitali su i dali je moguće urediti bakarske plaže i postaviti tuševe, a veliko zanimanje pobudio je i tunel. Dundović im je najavio novu šetnicu, koja je također u planu za iduću godinu, što bi značilo i uređenje rive pa će i tuševi biti opcija.


Najmlađe je zanimalo i dali je moguće zabraniti automobilima da parkiraju na Trgu Vrata, kako bi se tamo mogli igrati, a zamjenik gradonačelnika poručio im je kako je bi se njihov problem mogao riješiti izgranjom garaže, koja je u planu u starom gradu, ispod kaštela.


Mališane je zanimalo i uređenje dječjih igrališta, ali i kako je Dundović odlučio postati zamjenik gradonačelnika, a među brojnim se pitanjima očekivano našao i popriličan broj krivo usmjerenih. Djeca su tako poželjela umjetnu travu na igralištu Pomorske škole, tablete i ormariće za teške knjige u svojoj školi, ali i da Grad otvori novi kiosk Tiska. 


“Svake godine me veseli što su djeca iskrena pa kroz svoja pitanja kažu što misle. Drago nam je čuti njihova zapažanja o svom gradu, kao i razmišljanja u kojem bi smjeru Bakar trebao ići, što im nedostaje. Mi se trudimo izaći im u susret i popraviti što možemo do idućeg Dječjeg tjedna”, poručio je Dundović.