Bakar 23. svibanj 2019.

Organizirana šetnja do predivne Hreljinske gradine

Organizirana šetnja do predivne Hreljinske gradine
Sa svrhom upoznavanja šire javnosti o povijesti plemićke obitelji Frankopan, kao i projekta “Kulturno- turistička ruta Putovima Frankopana”, u petak 24. svibnja, organiziran je program "Putovima Frankopana do Hreljinske gradine". 

Program je organiziran kao edukativni piknik gdje će sudionici imati priliku upoznati se s projektom, povijesnim crticama i zanimljivostima vezanim uz Frankopane.

Okupljanje je u 17 sati, kod mjesnog groblja Hreljin, nakon čega slijedi kratka šetnja prema Hreljinskoj gradini, gdje će predavanje o obitelji Frankopan održati profesor povijesti i hrvatskoga jezika Petar Miletić.


Cilj programa je kroz zanimljivo predavanje upoznati lokalnu zajednicu s plemićkom obitelji Frankopan te s njihovim doprinosom razvoju vinodolskoga područja toga doba. Kroz međusobno povezivanje u smislu spoznaje vrijednosti ove kulturno- povijesne baštine, program služi i kao prilika svim polaznicima za druženje u prirodi i stvaranje kolektivnog interesa po pitanju budućeg očuvanja frankopanskog nasljeđa. 

Program je dio je projekta “Kulturno- turistička ruta Putovima Frankopana” kojeg provodi Primorsko- goranska županija u suradnji s 12 partnera te je za sve sudionike besplatan.