Bakar 24. prosinac 2018.

Pjesma uoči Božića i ove godine odjekivala Hreljinom

Pjesma uoči Božića i ove godine odjekivala Hreljinom
Tradicionalni “Božićno- novogodišnji koncert” KUD-a "Sloga" i njihovih gostiju i ove je godine održan na Hreljinu. Domom kulture je, na radost brojnih posjetitelja, ponovno odjekivala klapska i zborska pjesma.

“Božićno- novogodišnji koncert” na Hreljinu se, u organizaciji KUD-a “Sloga”, održava već više od četiri desetljeća. Članovi “Sloge” i njihovi gosti od godine na izmaku i ovog su se prosinca oprostili kako najbolje znaju- pjesmom.

Osim domaćina- Mješovitog pjevačkog zbora “Sloga”, brojnoj su se publici u Domu kulture na Hreljinu večeras predstavili: Vokalna skupina “Rusalke” iz Kutine, Ženska klapa Hreljin te mješoviti pjevački zborovi “Sklad” iz Bakra i “Martin Matetić” iz Jadranova, kao i talentirana mlada pjevačica- Medea Market Sidik.
 
Oproštaj Polića i nagrade za mlade plesačice

Izvođači su se, uz instrumentalnu pratnju Matea Žmaka, predstavili šarolikim asortimanom,  u kojem su prednjačile prigodne božićne pjesme, a posebno impresivno bilo je veliko finale i zajednički nastup svih sudionika.

Okupljene su pozdravili Ana Sošić, predsjednica KUD-a “Sloga” i Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Bakra. Sošić se u ime društva zahvalila dugogodišnjem članu Stanku Poliću, koji odlazi u zasluženu pjevačku mirovinu, dok je bakarski gradonačelnik iskoristio priliku i dodijelio prigodne nagrade mladim bakarskim plesačicama, koje su s kraljevičkim Plesnim klubom “Dance Queen” na popularnom “Supertalentu” osvojile sjajno treće mjesto.

Danas marenda za Bakrane

“Božićno- novogodišnji koncert” dio je bogatog programa ovogodišnjeg “Božića u Bakru”, koji se nastavlja današnjom prigodnom marendom za sve Bakrane, u Gradskom vrtu, s početkom u 10 sati. U slučaju lošeg vremena marenda će se održati u Domu kulture “Matija Mažić”. Spomenimo i da je u 17 sati na redu tradicionalno kićenje bora na Trgu Vrata u organizaciji Društva “Naša djeca” Bakar.

“Božić u Bakru” završit će u petak, 28. prosinca, velikim božićnim koncertom “Božić je judi”, koji će se održati u Crkvi sv. Andrije apostola, s početkom u 19 i 30. Ulaz je slobodan.