Bakar 24. lipanj 2024. D.Sabljar/M.Šegulja

Početak ljeta u Bakru uz zvukove barokne glazbe

Početak ljeta u Bakru uz zvukove barokne glazbe
Na "valovima" barokne glazbe Bakar je protekle subote “uplovio” u ljeto. U vrtu crkve Majke Božje od Porta varaždinski barokni ansambl Camerata Garestin je održao svoj koncert, izvevši niz skladbi rane glazbe, autora Andrije Motovunjanina, Cecchinija, Frescobaldija, Lukačića, Schutza i Vivaldija. 


Program su izveli proslavljena sopranistica zagrebačkog HNK, Ivana Lazar, bas Berislav Puškarić, prvak osječke opere, uz pratnju Krešimira Lazara na violončelu i Krešimira Hasa na čembalu. U koncert je posjetitelje uveo Ženski zbor Sklad Bakar, koji je uz pratnju violončela i čembala izveo skladbu Vinka Jelića, Bone Jesu.


Ansambl Camerata Garestin okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća, a osnovan je 2008. godine na poticaj varaždinskog violončelista Krešimira Lazara.


Umjetnici su već niz godina dragi gosti u Bakru, gdje su već nekoliko puta nastupali, počevši od 2015. godine. Suradnja je nastavljena u sklopu Kulturno umjetničke udruge Sklad i sljedećih godina i to pod nazivom Klasični Bakar, kojeg sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Bakar i TZG Bakra.