Bakar 22. travanj 2022.

Povijest Hreljina utkana u radove generacija Hreljanki

Povijest Hreljina utkana u radove generacija Hreljanki
Na Hreljinu otvorena izložba “Da se ne pozabi”, u sklopu koje je izloženo stotinjak atraktivnih ručnih radova, što su ih izradile mještanke Hreljina, njihove none i pranone.

Uoči “Jurjeve”, blagdana svetog Jurja, nebeskog zaštitnika mjesta, Hreljanke su izložile svoje radove u koje je utkana povijest mjesta. Izložba simboličnog naziva “Da se ne pozabi” jučer je svečano otvorena u maloj sali Domu kulture. 


Izloženo je više od stotinu ručnih radova: koltra, koltrina, stolnjaka, merlića, tabletića kušinelnica… od kojih su neki stariji od stoljeća, a izradile su ih vrijedne mještanke Hreljina, njihove none i pranone.


Brojne je okupljene pozdravila predsjednica hreljinske podružnice Udruge umirovljenika Tatjana Vidas, zahvalivši svima koji su pomogli u pripremi izložbe, a na radove se osvrnula članica udruge Mirjana Dragičević.


Na samom su kraju okupljene recitacijom na čakavštini oduševili Petra, Mihael, Juraj i Leo, učenici 2A razreda Osnovne škole Hreljin.


Izložbu “Da se ne pozabi”, koju je moguće razgledati od 17 do 19 sati sve do nedjelje, organizirala je Udruga umirovljenika podružnica Hreljin, uz pomoć Vijeća mjesnog odbora Hreljin, Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra.